Instagram Header

Mijn favoriete USA Instagrammers

Vergeet Facebook en Twitter (die zijn anno 2016 toch echt wel een beetje klaar) en Snapchat en Pinterest (daar ben ik überhaupt nooit aan begonnen). Van alle social media is Instagram inmiddels mijn grote favoriet. Ik kan hierop zelf mijn mooiste foto’s van The States delen (volg jij me al?), maar het is minstens net zo leuk om de updates van anderen te bekijken. Er zijn honderden interessante accounts om in de gaten te houden, maar een paar steken er toch wel bovenuit. Dit zijn op dit moment mijn vijf favoriete Instagram-accounts met foto’s uit de Verenigde Staten:

 

Sam Larson (samlarson)

Sam is een tekenaar uit Portland OR, die prachtige pentekeningen maakt. Hij haalt veel inspiratie uit de Amerikaanse nationale parken en weet in zijn kunstwerkjes echt het ‘Amerikagevoel’ te vangen. Bisons, elanden, bossen en bergen, hij verwerkt het allemaal in mooie, kleine zwart-wit tekeningen.

 

Instagram Sam Larson

 

Dunkin’ Donuts (dunkindonuts)

Dunkin’ Donuts, need I say more? Kleurrijke foto’s van donuts en (ice) coffees, af en toe een Amerikaanse vlag of een natuurpark op de achtergrond, heerlijk. Al is het wel een beetje zelfkwelling, aangezien het eerste Nederlandse DD-filiaal voorlopig nog op zich laat wachten…

 

Instagram Dunkin Donuts

 

RTL Nieuws New York (rtlnieuwsnewyork)

De verslaggever op wie we allemaal een beetje jaloers zijn, Erik Mouthaan, post op dit account foto’s die hij maakt tijdens zijn werkzaamheden voor RTL in de VS. Het account is niet altijd even actief, maar het is toch erg leuk om de foto’s achter het nieuws te zien.

 

Instagram RTL Nieuws NY

 

U.S. Department of the Interior (usinterior)

Met ruim 1 miljoen volgers de populairste in dit rijtje, het account van het Amerikaanse ministerie dat zich bezighoudt met het behouden en beschermen van Amerika’s ‘Great Outdoors’. Ze plaatsen dan ook dagelijks prachtige foto’s van deze Great Outdoors en van de dieren die er leven.

 

Instagram US Interior

 

Jeffrey Milstein (jeffreymilstein)

Jeffrey Milstein heeft door zijn werk als piloot een -letterlijk- hele bijzondere kijk op de wereld. De foto’s die hij vanuit de lucht maakt, deelt hij met zijn volgers op Instagram en deze zijn echt indrukwekkend. Hij vliegt met name over LA en New York, en de luchtfoto’s die hij maakt zijn ware kunstwerken.

 

Instagram Jeffrey Milstein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *