Amerika met kind – tips voor vliegen

Afgelopen september reisden wij voor het eerst met onze dreumes van anderhalf naar Amerika. Dit was uiteraard een heel ander soort reis dan we gewend waren. Bezienswaardigheden bezoeken, eten in restaurants, hotelovernachtingen, niets is hetzelfde met een eigenwijze anderhalfjarige in je reisgezelschap. Ondanks mijn uitgebreide voorbereiding (nóg uitgebreider dan voorheen, en dat wil wat zeggen) vond ik het een pittige trip. Het was heerlijk om weer terug te zijn in het land van Walmarts, Olive Gardens en National Parks, maar voortdurend achter een kleine aanrennen en proberen slaapjes en (gezond) eten in het schema op te nemen bleek een flinke opgave.

Bij mijn research ter voorbereiding op de reis heb ik tientallen sites en fora afgestruind om zoveel mogelijk baby-, dreumes- en peuterreistips te verzamelen. En een hoop van die tips hebben onze reis een stuk makkelijker gemaakt. Hieronder heb ik de tips en ideeën voor de vliegreis, waar ik zelf veel aan heb gehad, verzameld.

Voor in het vliegtuig hadden we een CARES harnas aangeschaft. Dit is een soort tuigje dat je aan de stoel vastmaakt, waardoor je kindje steviger vast zit dan alleen maar met de gewone riem. Je moet dan dus wel een eigen stoel voor je kleine geboekt hebben. Alleen de ‘FAA approved’ versie is officieel goedgekeurd door de maatschappijen. Mocht je dus een (goedkopere) versie van een ander merk meenemen, dan mag de cabin crew het gebruik ervan in principe verbieden. Je moet wel vooraf bij de luchtvaartmaatschappij melden dat je dit harnas gebruikt, zodat ze hier rekening mee kunnen houden bij de stoelindeling. Ik hoopte dat onze kleine ook zou slapen door het tuigje, omdat het een beetje hetzelfde gevoel zou geven als het autostoeltje, maar dat werkte dan weer niet zo helaas…

De buggy mag mee tot aan de gate, maar bij aankomst in Amerika komt hij waarschijnlijk op de band bij de rest van de bagage. Aangezien je daarvoor eerst door Immigrations moet (wat zoals iedereen waarschijnlijk wel weet nogal lang kan duren), is het slim om ook een draagzak in je handbagage te stoppen. (TheStates.nl junior zette het door mega slaapgebrek – ondanks de draagzak – op een krijsen in de wachtrij, waardoor we voor mochten. Dus dat was mooi meegenomen.)

We hadden veel nieuwe speeltjes ingepakt voor in vliegtuig, zodat er regelmatig iets nieuws te ontdekken was. Al bleef het schermpje in de stoel veruit favoriet…

Dikke vette entertain-tip: een YouTube premium abonnement afsluiten. De eerste maand is gratis, dus lang genoeg voor de gemiddelde vakantie. Met YouTube premium kun je filmpjes downloaden en dus offline kijken (zonder reclames). Ideaal voor in het vliegtuig, auto, restaurant, voor jetlag-uren in de vroege ochtend, you name it. Alleen niet vergeten na thuiskomst weer even op te zeggen.

Bij AliExpress had ik een rechthoekig opblaaskussen besteld dat precies past in de ruimte voor de stoel. Mijn idee hierbij was dat de kleine dan kon liggen en dus slapen, maar daar was hij zelf niet zo enthousiast over. Alsnog kwam het goed van pas, want anders was hij bij het staan/lopen/klauteren op de stoel ongetwijfeld om de haverklap in dat gat gekukeld.

Lees ook mijn tips voor in de auto met een kleine!

Comments

  1. Heleen Beantwoorden

    Leuk om te lezen zeg, die verhalen! En lekkere veggie-tips!🥒🥬🥦🍄 Nog niet alle posts gelezen, maar dat ga ik nu doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.