Boek: New York, de gedroomde stad – Erik Mouthaan

Wist je dat er in New York City 94 vuilnismannen zijn die meer dan een ton per jaar verdienen? En dat de miljardairs in de stad wel naar Starbucks gaan, maar zich niet laten zien bij het ‘ordinaire’ Dunkin’? In zijn boek New York, de gedroomde stad vertelt journalist, schrijver en podcastmaker Erik Mouthaan alles over de bizarre en soms pijnlijke uitersten die je in The City That Never Sleeps terugziet.

Bestel New York, de gedroomde stad hier

Leven tussen de skyscrapers

Er reizen elk jaar meer dan 200.000 Nederlanders af naar New York voor een toeristisch tripje. En veel van hen zullen zich vast afvragen hoe het is om in de stad te wonen. Misschien zouden ze zelfs niets liever willen dan zelf tussen de skyscrapers van deze wereldstad leven.

Elke dag langs Starbucks rennen voor een koffie, neerploffen in de metro om naar je werk te reizen, boodschappen doen bij Whole Foods en de dag eindigen met een run in Central Park is voor veel mensen een droom.

Grote veerkracht

Erik Mouthaan leeft dit leven en voelt zich na zestien jaar in de stad inmiddels echt New Yorker. Hij kan dan ook als geen ander vertellen over de ins en outs van The Big Apple, die voor sommigen inderdaad een droomstad is, maar voor vele anderen juist keihard.

Samen zorgen deze inwoners er wel voor dat de veerkracht van de stad groot is, blijkt uit zijn beschrijvingen van de impact van onder andere orkaan Sandy en de COVID-pandemie.

Dagelijks leven van de New Yorker

In zijn dankwoord zegt Erik dat het zijn doel is om over te brengen hoe het echt is om in New York te leven en te werken. En dat is met dit boek zeker gelukt. Het geeft je een bijzonder inkijkje in het dagelijks leven van de New Yorker. Al kan je na het lezen van alle verhalen niet anders dan concluderen dat er waarschijnlijk weinig andere steden zijn waar de uitersten zo groot zijn. En dat ‘de New Yorker’ dus eigenlijk niet bestaat.

Comments

  1. Hedwig

    👍🏻

Comments are closed.