Fietsen in Boston

Fietsen in Boston is een geweldige manier om de stad te ontdekken. Kies voor fietsen huren in Boston of boek een interessante fietstour en je komt op een ontspannen manier langs alle highlights van de stad. Vraag je je af waar je het beste fietsen huurt of welke fietstour het leukst is om te doen? Lees dan snel verder!

Fietsen huren in Boston

Fietsen huren in Boston kan op verschillende manieren. De stad heeft, zoals zoveel grote Amerikaanse steden, een deelfietssysteem. In Boston heet dit Bluebikes en je maakt er gebruik van met je creditcard. Je kunt voor een paar dollar een fiets huren voor maximaal een half uur en moet dan zorgen dat je weer bij een inleverstation bent.

Het is ook mogelijk om een Adventure Pass te kopen voor $ 10, waarmee je de fiets maximaal twee uur mag gebruiken. Dit is op zich een voordelige en makkelijke manier om je per fiets door de stad te bewegen, maar je moet natuurlijk wel altijd rekening houden met de inlevertijden en zorgen dat je op tijd een inleverpunt gevonden hebt.

Ontdek je liever nog veel meer van de stad per fiets of wil je geen stress van het op tijd inleveren? Dan doe je er slim aan om een fiets te huren voor de hele dag, of zelfs langer. Dit kan bijvoorbeeld bij Baja Bikes. Vanaf de ophaallocatie in het centrum van de stad krijg je een stevige fiets mee. En omdat je altijd vooraf online reserveert, weet je zeker dat er op de dag van je voorkeur een fiets voor je klaarstaat!

Fietstours Boston

Zie je het niet zitten om zelf met een plattegrond te fietsen in Boston? Ga dan voor gemak met een begeleide fietstour. De gids neemt je mee langs alle leuke plekjes, je hoeft alleen maar te volgen! Kies een van de tours hieronder en je ontdekt Boston onder leiding van een local:

Fietsroutes door Boston

Als je lekker zelf op de fiets de stad gaat verkennen, zijn er verschillende leuke plekken in Boston die je aan kunt doen. Boston Harborwalk en Charles River Esplanade liggen alle twee aan het water én er rijden geen auto’s, dus hier geniet je heerlijk rustig van de mooie omgeving.

Ook door het grote park Boston Common lopen fietspaden. En je kunt zelfs het mooie stadion Fenway Park makkelijk per fiets bereiken, de thuishaven van de Boston Red Sox en het oudste nog steeds gebruikte honkbalstadion.

Rijd ook zeker door de centraal gelegen wijk North End. Dit gezellige gebied wordt met zijn wirwar aan straatjes ook wel het Little Italy van Boston genoemd. De beroemde Freedom Trail is dan weer niet echt geschikt om te fietsen. Deze route loopt over de stoep en ontdek je dus het beste te voet.

Wil je tijdens het fietsen ook nog wat interessante bezienswaardigheden bezoeken? Ga dan voor korting met de CityPASS voor Boston!