Alles over de Boston CityPASS

Wil je de Boston CityPASS bestellen? De CityPASS is een populaire manier om met korting toegang te krijgen tot een aantal van de meest iconische bezienswaardigheden van Boston. De CityPASS voor Boston geeft toegang tot vijf verschillende attracties: het New England Aquarium, het Museum of Science, een Boston Harbor City Cruise, het Harvard Museum of Natural History en Franklin Park Zoo. Staat er een bezoek aan deze mooie stad op de planning? Ik vertel je hoe de pas werkt en of hij eigenlijk wel écht voordelig is!

Bestel je Boston CityPASS hier:

Wat is de Boston CityPASS?

De Boston CityPASS is een kortingspas voor attracties in Boston. Ben je van plan om een aantal van deze (of misschien wel alle) bezienswaardigheden te bezoeken? Dan is het voordeliger om de pas te gebruiken dan om overal losse tickets voor te kopen.

Wat kun je doen met de Boston CityPASS?

Met de Boston CityPASS krijg je zonder bijbetaling toegang tot vier bekende bezienswaardigheden:

Inbegrepen: New England Aquarium

Het New England Aquarium is een van de attracties die standaard zijn inbegrepen bij de pas. Het aquarium huisvest een scala aan zeedieren, waaronder haaien, walvissen, pinguïns, en allerlei soorten vissen. Een hoogtepunt is de Giant Ocean Tank, een enorme, cilindervormige tank die bezoekers in staat stelt om haaien, roggen, schildpadden en vissen van dichtbij te zien.

Er zijn ook veel interactieve tentoonstellingen en demonstraties, waaronder een touch tank waar bezoekers verschillende zeedieren kunnen aanraken. Het aquarium heeft ook een bioscoop voor een onderzee-ervaring in 3D!

Inbegrepen: Museum of Science

Ook het Museum of Science is een vaste optie in de pas. Het is een interactief en educatief museum dat een breed scala aan wetenschappelijke onderwerpen behandelt. Er zijn doorlopend tientallen exposities en daarnaast kun je je in het planetarium en de 4D-bioscoop helemaal onderdompelen in een van de vele shows en films (deze twee zijn niet inbegrepen bij de pas, hiervoor dien je aparte tickets te kopen).

Er zijn ook veel interactieve tentoonstellingen, die zowel educatief als vermakelijk zijn. Zoals de Hall of Human Life, waar bezoekers kunnen leren over de menselijke biologie en gezondheid. Het museum is ook heel geschikt voor kinderen. Er is bijvoorbeeld een kinderlab, waar kinderen naar hartelust kunnen experimenteren en kennismaken met de wetenschap.

Keuze-optie: Harvard Museum of Natural History

Het Harvard Museum of Natural History is een van de keuzeopties van de pas. Het is een van de vier musea van de universiteit en ook de populairste. Deze fascinerende plek biedt een kijkje in de geschiedenis van de wereld, met allerlei interessante tentoonstellingen over geologie, zoölogie en botanie. Het museum heeft een grote collectie van zoölogische, geologische en botanische objecten, waaronder mineralen, stenen en planten.

De tentoonstellingen zijn educatief én vermakelijk, met veel interactieve elementen waar bezoekers kunnen leren over de geschiedenis van de aarde. Je kunt er ook allerlei grote fossielen bekijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘s werelds enige opgezette skelet van de Kronosaurus, van maar liefst 13 meter? Een indrukwekkend museum voor jong en oud!

Keuze-optie: Boston Harbor City Cruises

Ontdek Boston vanaf het water tijdens een 60 minuten durende Historic Harbor Cruise van Boston Harbor City Cruises. Deze boottocht is een van de keuze-opties van de CityPASS en een geweldige manier om de historische haven van Boston te ontdekken. Je vaart langs belangrijke historische locaties, zoals de Boston Harbor Islands, Bunker Hill Monument en de USS Constitution, het oudste vaartuig in de Amerikaanse marinewerf.

Tegelijk heb je een prachtig uitzicht op de skyline van Boston en de indrukwekkende architectuur van de stad. De cruise wordt geleid door een gids die tijdens het varen informatie geeft over de geschiedenis van de stad en de bezienswaardigheden die je passeert.

Let op: Deze boottocht is niet alle dagen van de week beschikbaar. Wil je hem graag doen, plan dan vooruit.

Keuze-optie: Franklin Park Zoo

De Franklin Park Zoo in Boston is de derde keuze-optie van de pas en een leuke plek om een dag door te brengen, vooral met kinderen. De dierentuin huisvest meer dan 220 diersoorten, van grote katachtigen tot primaten. Er is ook een kinderboerderij, waar kinderen de schapen en geiten kunnen knuffelen. Het park zelf is ook mooi, met veel groen en rustige plekken om te zitten en even bij te komen van het bekijken van alle dieren.

Wil je naast deze bezienswaardigheden nog wat andere highlights van Boston zien? Boek dan ook zeker de Fenway Park Tour door het beroemde Red Sox Stadion!

Hoe werkt de CityPASS voor Boston?

Je bestelt de Boston CityPASS makkelijk online. Vervolgens ontvang je per mail je CityPASS, waarmee je toegang hebt tot in totaal vier attracties. Bij de entree van elke attractie laat je de (mobiele) pas zien om hem te laten scannen voor toegang.

Het New England Aquarium en het Museum of Science zijn standaard inbegrepen. Daarnaast kies je nog twee van de overige drie attracties: Boston Harbor City Cruise, Harvard Museum of Natural History of de Franklin Park Zoo. Je hoeft niet meteen een keuze te maken, maar kunt hiermee wachten tot je in Boston zelf bent en weet hoe je dagplanning er precies uit gaat zien.

De Boston CityPASS is nadat je hem voor het eerst hebt gebruikt negen dagen geldig. Je hoeft je dus niet te haasten en kunt de bezienswaardigheden over je hele verblijf verspreiden.

Wil je je nog meer van de stad zien? Dan is fietsen in Boston een geweldige manier om op ontdekkingstocht te gaan!

Moet je met de Boston CityPASS reserveren?

Ja, sommige bezienswaardigheden moet je reserveren. Of dit in jouw geval noodzakelijk is, hangt af van de attractie en het seizoen waarin je reist. Bekijk vooraf alvast of dit geldt voor de attracties van je voorkeur, zodat je een teleurstelling aan de deur voorkomt. De laatste informatie over welke attracties je moet reserveren, vind je in de online travelguide. De link hiervan ontvang je bij je bestelling.

Is de Boston CityPASS voordelig?

Of je daadwerkelijk voordeel behaalt met deze kortingspas hangt af van wat je er precies mee gaat doen. Ik raad je dan ook aan om eerst uit te rekenen wat losse tickets kosten voor de dingen die je wilt bezoeken en dit totaalbedrag naast de prijs van de pas te leggen. Dan zie je snel of de pas je voordeel oplevert!

Maar losse tickets voor de twee standaardopties van de pas (het New England Aquarium en Museum of Science) kosten samen al bijna evenveel als de CityPASS. Ga je deze twee sowieso doen, dan krijg je de keuze-opties er dus in feite gratis bij. Van de keuze-opties is de boottocht het duurst (ongeveer $ 40), dus kostentechnisch is het het meest interessant om deze er dan in ieder geval nog bij te doen.

Bestel je Boston CityPASS hier:

FAQ

Hoeveel kost de Boston CityPASS?

De Boston CityPASS kost iets meer dan 60 euro. Ongeveer evenveel als de losse entreetickets voor twee populaire bezienswaardigheden.

Hoe lang is de Boston CityPASS geldig?

De CityPASS voor Boston is negen dagen geldig vanaf het eerste gebruik.

Welke attracties zijn inbegrepen in de Boston CityPASS?

Met de pas kun je deze attracties bezoeken:
– New England Aquarium
– Museum of Science
– Boston Harbor City Cruises (keuze-optie)
– Franklin Park Zoo (keuze-optie)
– Harvard Museum of Natural History (keuze-optie)

Kan ik de Boston CityPASS online kopen of moet ik hem op locatie kopen?

Je bestelt de CityPASS makkelijk online, zodat je hem al hebt als je in Boston aankomt.