6x Doen op Pier 39 in San Francisco

Pier 39 in San Francisco is een must-see voor iedereen die een bezoek brengt aan stad van cable cars en clam chowder. De plek is natuurlijk behoorlijk toeristisch, maar ook erg gezellig, en biedt voor ieder wat wils. Ik heb de pier meerdere keren bezocht en een aantal van de hotspots van Pier 39 op een rij gezet. Lees hieronder wat je kunt doen op Pier 39 in San Francisco!

Fruitmarkt

Wanneer je de pier oploopt zie je al vrij snel een kleine markt aan de rechterkant met voornamelijk fruit. De officiële naam van deze markt is Vlahos Orchards Fruit Market en het aanbod aan sappig vers fruit is groot. De prijzen zijn natuurlijk wel fors (als de enige gezonde optie in een woud van donuts en corn dogs), dus laat je niet verleiden tot het volladen van een tas, maar kies een paar stukken fruit uit om op een van de vele bankjes op de pier van te genieten.

NFL Shop

Voor merchandise van alle American Footballteams die spelen in de NFL kun je terecht bij de NFL Shop. Zodra je de winkel binnenstapt, word je meteen ondergedompeld in de bijzondere sfeer van de Amerikaanse sportwedstrijden. Je zou bijna luidkeels het national anthem inzetten. De NFL Shop verkoopt uiteraard ladingen hoodies, petjes en sjaals van alle footballteams, maar ook andere Amerikaanse sporten zijn vertegenwoordigd. Zo mag baseballteam de San Francisco Giants natuurlijk ook niet ontbreken!

Bubba Gump

Bubba Gump bezocht ik inmiddels op allerlei verschillende plekken, van Times Square tot de Las Vegas Strip, maar mijn eerste Bubba Gump-ervaring was bij deze vestiging op Pier 39. Het restaurant bevindt zich op de eerste verdieping en verwelkomt je met het bekende Forrest Gump-bankje met schoenen voor de deur. Binnen herken je direct de gezellige booths met ‘Run Forrest Run’ en ‘Stop Forrest Stop’-bordjes op de tafels. Het restaurant heeft een mooi uitzicht op de baai van San Francisco.

Doen op Pier 39 in San Francisco - De Pier

Trish’s Mini Donuts

Geen Amerikaanse hotspot zonder donuts! Uiteraard mag deze lekkernij ook op Pier 39 niet ontbreken. De donutshop bevindt zich redelijk aan het begin van de pier, aan de linkerkant tegenover de eerder genoemde fruitmarkt. Hier bestel je kleine donuts per zakje of, als je je echt Amerikaan wilt voelen, per emmer. Ze worden vers bereid in het Fifties-style zaakje, en dat proef je!

Crepe Cafe

Een stukje verderop, op een hoekje, bevindt zich Crepe Cafe (ja, nog meer eten). Ik kan vooral vegetariërs aanraden hier naartoe te gaan voor de lunch. Want ondanks het steeds beter wordende vegetarische aanbod, is het niet altijd even makkelijk om er een afwisselend eetpatroon op na te houden in The States. De Veggie Crepe met tomaten, avocado, kiemen en een kaas naar keuze is hier echt heerlijk. Net als de garlic fries :)

Zeeleeuwen

Ook voor kinderen is er van alles te doen op Pier 39. Zo staat er aan het eind van de pier een draaimolen, zijn er verschillende attracties en kun je een bezoek combineren met het naastgelegen Aquarium of the Bay. Maar niks kan natuurlijk tippen aan de hoofdattractie van Pier 39: de wereldberoemde zeeleeuwen die in 1990 massaal zijn neergestreken na een aardbeving. Neem plaats op de banken en je kunt je uren vermaken met de grappige beestjes. Wil je behalve Pier 39 ook nog andere bezienswaardigheden bekijken in San Francisco? Kijk dan eens of de San Francisco Sightseeing Pass iets voor je is.

Handig: boek vooraf een parkeerplaats via Parking Panda of Spot Hero. Wij parkeerden een hele dag in de garage van het vlakbij gelegen Sheraton Fisherman’s Wharf voor maar $12!

Doen op Pier 39 in San Francisco - Carroussel