Amerika met kind – tips voor ter plaatse

Amerika met kind – tips voor ter plaatse vind je hieronder. Naar aanleiding van onze Westkust-reis met dreumes zette ik eerder al mijn tips voor de vliegreis en voor reizen met de auto op een rij. Uiteraard zijn er ter plaatse ook nog genoeg zaken om rekening mee te houden. Ook hiervoor heb ik de tips die ik zelf tegenkwam bij mijn voorbereiding voor je verzameld!

Nutrilon meenemen

Wij hebben ervoor gekozen om Nutrilon opvolgmelk vanuit Nederland mee te nemen. Dit mag gewoon in de koffer (wel even aangeven op het douaneformulier als ‘baby formula’) en het voorkomt gedoe met andere merken en weigering wegens gekke smaakjes. Op veel hotelkamers is wel een magnetron aanwezig om (mineraal)water voor de fles op te warmen, en wij hebben de melk ook weleens gewoon koud gegeven.

Luiers kopen in Amerika

De luiers haalden we bij de Walmart, aangezien we hier toch regelmatig kwamen (want: lievelings). Ze verkopen hier gewoon Pampers. Wel een iets andere soort dan in Nederland, maar dat ging prima. We hadden geen verschoningskussen bij ons, dus legden hiervoor gewoon een handdoek of grote hydrofiel op het bed. Dit was niet ideaal overigens, want de extra bewegingsruimte zorgde ook voor de nodige worstelingen en ontsnappingspogingen…

Peuterhapjes die in de smaak vallen

Ook deze haalden we vaak bij Walmart. Hier verkopen ze allerlei baby- en peuterhapjes van het merk Gerber, van snacks tot hele maaltijden. Beide vielen wel in de smaak bij onze dreumes.

De warme hapjes kunnen in de magnetron en we hadden ervoor gezorgd dat we alleen accommodaties hadden geboekt waarbij die op de kamer aanwezig was. We zorgden dat we altijd een paar bakjes Gerber-avondeten bij ons in de koelbox hadden, zodat er altijd iets te eten was voor de kleine. Vooral deze hapjes deden het goed. En zijn ook nog enigszins gezond.

Slapen in een Deryan slaaptentje

Onze beste tool deze reis was toch wel het Deryan slaaptentje. Vooral als je gaat rondreizen en dus telkens op andere plekken slaapt, kan ik deze echt van harte aanbevelen. Het tentje is heel klein op te vouwen (kijk van tevoren even een opvouwtutorial op Youtube, het is niet moeilijk maar je moet de ‘beweging’ even snappen) en past dus gewoon in een koffer.

Je kindje heeft zo elke keer hetzelfde vertrouwde plekje om te slapen. Wij hadden thuis al een beetje geoefend met slapen. Dat ging niet top, maar ter plaatse was hij de eerste dagen zo moe ‘s avonds, dat hij er toch wel in in slaap viel. Na een aantal dagen was dit dan ook geen enkel probleem meer.

We hebben ook nog overwogen om ter plaatse een campingbedje aan te schaffen. Alleen heeft Walmart geen campingbedjes zoals we die hier kennen, en een winkel vinden die dat wel zou hebben, werd een beetje een te ingewikkelde zoektocht.

Hotelkamer met baby

Met een kleine die om 19.00 uur in bed ligt, is het niet zo handig om op één kleine hotelkamer te slapen. Bij gebrek aan een goed alternatief hebben wij dit wel een aantal keer gedaan, met als gevolg dat we ‘s avonds een paar uur muisstil in het donker zaten en dan zelf ook maar vroeg gingen slapen.

Een stuk fijner waren de cabins, suites en grotere kamers met aparte zithoek of balkon. Zo boekten we een fijne grote suite met slaapkamer bij Best Western El Rancho Inn vlakbij San Francisco, een absolute aanrader!

Babyfoon-app voor een ‘avondje uit’

Als je een gezellige bar in je hotel hebt, is het natuurlijk wel leuk als je ook even een drankje kunt doen ‘s avonds. Zonder kind. Als je geen babyfoon bij je hebt, zijn er hele handige babyfoon-apps. Alles wat je nodig hebt is twee telefoons en/of tablets en een wifi-netwerk.

Wij hebben dit zelf één keer gedaan, bij een hotel waarbij de lobby praktisch naast onze kamer was. We gebruiken hiervoor de app Babyfoon Luna (alleen voor iPhone/iPad). Je start de app op, legt een telefoon naast de kleine, neemt de andere mee et voilà!

Ontbijt

Iets wat misschien best voor de hand ligt, maar wat wij pas halverwege de vakantie bedachten, was om in hotels met ontbijt in alle rust om de beurt te gaan ontbijten. Onze dreumes brak de ontbijtzaal elke ochtend af, waar niemand (behalve hijzelf waarschijnlijk) echt gelukkig van werd.

Dus besloten we om om de beurt naar de ontbijtzaal te gaan, en voor de kleine gewoon wat mee te nemen naar de kamer. Zo kon ik de dag toch nog relaxt beginnen met mijn bagel creamcheese :)