Amerika met kind – tips voor in de auto

Amerika met kind – tips voor in de auto lees je hier. Naar Amerika met een dreumes/peuter/kleuter is best een uitdaging. Een goede voorbereiding voorkomt dan ook een hoop gedoe onderweg. Ik schreef al een blog met tips voor de vlucht en tips voor ter plaatse en ook voor in de auto heb ik een aantal van mijn eigen ervaringen op een rij gezet. Hopelijk komen mijn tips ook van pas bij jouw Amerikareis met je kindje!

Autostoeltje

Uiteraard moeten kinderen in een autostoeltje zitten. In sommige staten, waaronder Californië, is het voor kinderen tot 2 jaar verplicht om achteruit (‘rear facing’) vervoerd te worden. Wij gebruikten ten tijden van onze reis in Nederland ook nog een rear facing autostoel, dus die hebben we meegenomen. De stoelen van de autoverhuurbedrijven zijn relatief duur (en risico op viessss) en meteen na aankomst – zonder stoeltje – naar een Walmart rijden vonden wij zelf geen optie, dus meenemen bleek het beste. Bijkomend voordeel was dat de kleine in zijn vertrouwde stoeltje zat en dus geen moeite had met slapen in de auto.

Beschermhoes

De autostoel was te groot om in het vliegtuig te gebruiken, dus die hebben we ingecheckt op Schiphol. Ik was van plan om hem te laten sealen, maar dit bleek niet te kunnen i.v.m. de hitte van het sealapparaat. Seal & Go verkoopt echter ook prima beschermhoezen. Deze kosten (in 2019) 32 euro, dus zelfs minder dan 2x sealen. Hiermee hadden we de bescherming voor de terugreis ook meteen geregeld. Bij de terugvlucht hebben we er zelfs nog twee campingstoeltjes bijgepropt, die we anders achter hadden moeten laten. Win-win dus!

YouTube Premium

Nog even een herhaling van een tip voor het vliegtuig: YouTube premium! Ook in de auto komt een offline filmpje af en toe erg van pas. Sluit een YouTube premium abonnement af voor een maand (dit is gratis) en download een bups filmpjes zodat ze offline gekeken kunnen worden. Zeg het na thuiskomst wel meteen weer op, zodat je niet alsnog vastzit aan een betaald abonnement.

Dakraam

Heb je de kans, kies dan een auto met een dakraam! Wij huurden een standard suv (een forse bak, maar zeker aan te raden in verband met de berg koffers, de buggy, etc, vooral als je ook nog een koelbox mee wilt nemen onderweg). We kozen een Jeep Grand Cherokee met dakraam, wat voor het nodige entertainment heeft gezorgd. Vooral als we door bossen reden was het leuk om het raam open te doen, zodat de kleine lekker naar buiten kon kijken.

Koelbox

Een gouden tip voor roadtrips door Amerika, met of zonder kind, is om bij je eerste Walmart-bezoek een koelbox te kopen. Dit is ons favoriete model. Neem ook nog wat ziplockzakjes mee waar je ijs in kunt doen als koelelement en je houdt al je drankjes en bederfelijke etenswaren koel onderweg. Handig voor bakjes yoghurt, knijpfruitjes, creamcheese en andere dingen voor een picknick onderweg!