Cadeautips voor Amerikafans

Cadeautips voor Amerikafans komen goed van pas bij een jarige Amerikaliefhebber! En ook bij het zoeken naar een kerst- of Sinterklaascadeau voor een fervente Amerikareiziger kun je vast wel wat hulp gebruiken. Wil je indruk maken met een cadeau waar elke Amerikafan blij van wordt? Kijk dan snel naar de cadeau-ideeën hieronder.

Spel Ticket to Ride USA

Een gezellige zaterdagavond van een Amerikafan is niet compleet zonder een potje Ticket to Ride USA. Bij dit spel word je uitgedaagd om zoveel mogelijk treinroutes te leggen tussen verschillende Amerikaanse steden. Het mooi vormgegeven speelbord laat je meteen wegdromen naar gemaakte rondreizen.

Cadeautips voor Amerikafans - Ticket to Ride USA

Boek National Parks of the USA

Een ander mooi boek over de pracht en praal van de nationale parken is National Parks of the U.S.A. Hierin staan geen foto’s, maar sfeervolle tekeningen in natureltinten van alle flora en fauna die in de parken te vinden is.

Boek Roaming America

Het prachtige boek Roaming America van Renee en Matthew Hahnel neemt je mee op een visuele reis door alle National Parks van de Verenigde Staten. Het boek staat vol prachtige foto’s van alle parken die Amerika rijk is, en is daarnaast erg informatief, met tips en weetjes over elk park. Een must-have voor iedereen die een roadtrip langs de National Parks gepland en/of gedaan heeft!

Cadeautips voor Amerikafans - Roaming America

USA National Parks kalender 2024

Elke maand een andere prachtige foto van een National Park aan je muur, daar is echt élke Amerika-gek blij mee. Met de National Parks kalender 2024 kan dit. Deze maandkalender is heel betaalbaar en bestaat uit schitterende foto’s. Er is zijn nog twee andere – net zo prachtige – versies, die vind je hier en hier. Tot slot is er ook nog deze minikalender.

Ga je liever voor een meer tijdloos exemplaar? Dan is een verjaardagskalender een goed idee!

E-book Californië met kinderen

Ben je te laat om nog iets te laten bezorgen en heb je snel een cadeautje nodig? Dan is een e-book een geweldige optie! En laat er nu toevallig een ontzettend leuk e-book op deze site te koop zijn ;) In Californië met kinderen vind je de vijftig leukste plekken in Cali om met kinderen te bezoeken. Rijd met een bakfiets over Venice Beach, eet het lekkerste ijsje van Yosemite en dineer tussen de wilde dieren in het regenwoud!

Capitool reisgids USA

De ultieme reisgids voor iedereen die een reis naar Amerika gepland heeft is natuurlijk de Capitool USA gids. Vol met kaarten, foto’s en toelichting op alle belangrijke bezienswaardigheden die in alle delen van het land te vinden zijn. Ik vind zelf de Capitoolgidsen het fijnst, maar er zijn natuurlijk ook reizigers die liever de Lonely Planet of de Lonely Planet National Parks krijgen.

All Aboard! National Parks kinderboek

Ook voor de allerkleinste Amerikafans zijn er super leuke cadeautjes verkrijgbaar. Een van mijn favorieten is het schattige boekje All Aboard! National Parks. In dit kartonboekje worden negen National Parks uitgelicht, met een activiteit die je er kunt doen. Dit wordt geïllustreerd door leuke tekeningen van een bekende plek in het park en de dieren die er leven. In de All Aboard!-serie zijn ook boekjes verkrijgbaar over onder andere New York en Californië.

Starbuckskoffie

Koffie van Starbucks. Do I need to say more? Ik ben weinig Amerikafans tegengekomen die géén fan zijn van deze koffieketen die van oorsprong uit Seattle komt. Is het niet om de fijne koffietjes, dan wel om het ‘Amerikagevoel’ dat een slokje Starbucks oproept. Een echte Starbucks classic is natuurlijk Pumpkin Spice Latte, die je thuis namaakt met de Pumpkin Spice koffiesiroop van Monin.

US Sweets Adventskalender

Zoek je een cadeau voor iemand die gek is op Amerikaans snoep? Dan is de US Sweets Adventskalender de ultieme tip. Bij deze kalender mag je, net als bij andere adventskalenders, de eerste 24 dagen van december een vakje openmaken. In die vakjes zit vervolgens elke dag een ander Amerikaans snoepje of chocolaatje. Aftellen tot kerst was nog nooit zo leuk!

Cadeautips voor Amerikafans - US Sweets Adventskalender

Fotoboek Obama

Pete Souza was hoffotograaf tijdens Obama’s presidentschap en heeft ongeveer elke minuut van deze acht jaar vastgelegd. In het prachtige boek Obama An Intimate Portrait krijg je een uniek kijkje achter de schermen van het Witte Huis. Een enorm zwaar boek (best lastig in je handbagage weet ik uit ervaring), maar daardoor echt een mooi cadeau voor iemand met interesse in de Amerikaanse politiek.

Kerstornament cowboyboot

Staat kerst weer voor de deur? Wat is er dan leuker dan een felgekleurde cowboyboot in je boom! Vondels heeft een geweldig ornament ontworpen dat niet mag ontbreken in de boom van een Amerikaliefhebber. Hij is er in roze met oranje en multicolor.