Ticket to Ride USA: Hét Spel voor Amerika-Fans

De Ticket to Ride USA-editie is een bordspel voor het hele gezin, dat zich afspeelt in Amerika. Ik ben niet zo’n spelletjesfanaat, dus ook al bestaat er een hele range aan Ticket to Ride-spellen, ik had er tot voor kort nog nooit van gehoord. Toen ik tegen de USA-variant aanliep, was ik ondanks mijn ontbrekende spelletjes-gen toch benieuwd. Het speelbord ziet er mooi uit en het spel speelt zich uiteraard af in Amerika, dat was voldoende om mij aan de spelletjesavonden te krijgen. En Ticket to Ride blijkt erg leuk! Het spel is niet te ingewikkeld, maar wel uitdagend genoeg om lang leuk te blijven. En en passant neemt het je mee langs verschillende steden waarvan je sommige (of misschien wel allemaal!) ongetwijfeld een keer hebt aangedaan tijdens je roadtrips.

Hier kun je Ticket to Ride USA bestellen

Spelregels: Hoe speel je Ticket to Ride Amerika?

Ticket to Ride USA draait om treinroutes die dwars door Amerika lopen. Je krijgt kaartjes met het begin- en eindpunt van een route erop aangegeven. Vervolgens spaar je kaartjes van treinwagons in allerlei verschillende kleuren. Hiermee kun je je route van A naar B claimen. Hoe langer de route die je kiest, hoe meer punten je krijgt. Je kunt ook extra routes leggen, die ook nog eens punten opleveren. Het spel is afgelopen wanneer een van de spelers al zijn treintjes heeft neergelegd. En heb je aan het eind van het spel de langste aaneengesloten route gemaakt? Dan krijg je bonuspunten. Het is een beetje te ingewikkeld om de spelregels hier volledig uit te leggen, maar kort samengevat ben je een avondje treinroutes in Amerika aan het leggen, en kun je ondertussen herinneringen ophalen aan alle plaatsen die voorbijkomen!

Ticket to Ride USA - De Doos

Hoeveel spelers heb je nodig?

Je kunt Ticket to Ride al spelen met twee personen. Wij hebben het tot nu toe alleen nog met zijn tweeën gedaan en dat is ook echt leuk, niet te weinig. Al denk ik wel dat het met meerdere personen iets uitdagender is, dus dat ga ik binnenkort zeker proberen :) Het maximaal aantal spelers is vijf. De aanbevolen minimumleeftijd om het spel te spelen is 8 jaar.

Ticket to Ride USA - Het Complete Spel

Hier kun je Ticket to Ride USA bestellen

Andere Ticket to Ride versies

Ticket to Ride bestaat sinds 2004, toen werd de USA-editie uitgebracht. Deze werd gevolgd door vele andere versies, waaronder Europa en Nordic Countries. Daarnaast zijn er verschillende uitbreidingssets verkrijgbaar. Zo is de USA-editie uit te breiden met een extra kaartenset, voor als je basisversie wel een beetje hebt uitgespeeld. Ook hoog op mijn verlanglijstje staat Ticket to Ride New York. Dit is een iets compactere versie, waarbij de treintjes zijn vervangen door yellow cabs en je routes moet leggen tussen bestemmingen in Manhattan en Brooklyn. Al met al is Ticket to Ride USA een ontzettend leuk gezelschapsspel, en een aanwinst voor elke Amerikafan!

Naast Ticket to Ride zijn er nog vele andere cadeautips voor Amerikafans.

Ticket to Ride USA - Detail