9 Bijzondere Accommodaties in Amerika

Als je een rondreis in Amerika gaat maken, heb je de keuze uit allerlei soorten accommodaties. Wij kiezen zelf vaak voor hotels en motels, het liefst van ketens als Hampton Inn en Best Western. Maar soms is het leuker om in een meer authentieke accommodatie te verblijven.

In de National Parks heb je sowieso vaak maar enkele opties. Die hierdoor altijd ruim van tevoren volgeboekt zijn, dus wil je een of meerdere van deze plekken aandoen tijdens je reis, reserveer dan ruim op tijd! Dit zijn meestal ook de plekken die een grote indruk achterlaten en waar je jaren later nog met veel plezier op zult terugkijken. Hieronder zet ik negen accommodaties in Amerika op een rij, die ik zelf erg bijzonder vond.

Old Faithful Inn – Yellowstone NP

Onderin Yellowstone National Park ligt Old Faithful Inn, een national historic landmark dat is gebouwd in 1903-1904 en waar het voelt alsof de tijd heeft stilgestaan. Het is het grootste uit boomstammen bestaande gebouw ter wereld en heeft meer dan 300 kamers.

Je kunt hier verblijven in allerlei soorten kamers, van basic rooms met gedeeld sanitair tot een luxe suite met aparte slaapkamer. Ik verbleef zelf in een basic kamer. Deze is inderdaad een beetje karig, maar wel netjes. En het is geweldig om op deze plek te mogen overnachten, met uitzicht op de Old Faithful geiser!

Bijzondere Accommodaties in Amerika - Old Faithful Inn
Old Faithful Inn

Great Sand Dunes Lodge – Great Sand Dunes NP

Als je Great Sand Dunes NP bezoekt, bijvoorbeeld tijdens een rondreis Colorado, kan ik je aanraden om een kamer bij de Great Sand Dunes Lodge te boeken. Vanaf het terras achter de kamer zie je in de verte de duinen liggen. En je kunt je ‘s avonds uren vermaken met de kolibries die voor je kamer heen en weer scheuren.

Bijzondere Accommodaties in Amerika - Great Sand Dunes Lodge
Great Sand Dunes Lodge

Far View Lodge – Mesa Verde NP

De (online) meningen over de Far View Lodge zijn nogal verdeeld, maar mijn eigen ervaring met dit hotel is erg goed. Nou was het ook geen goedkope overnachting, want we kozen vanwege de beschikbaarheid noodgedwongen voor een deluxe kamer met kingsize bed. Maar hiervoor kregen we een mooie, schone kamer met balkon, met een prachtig weids uitzicht over de omgeving. Het hotel ligt middenin Mesa Verde NP, waardoor je hier optimaal kunt genieten van de rust en schoonheid van het park.

Bijzondere Accommodaties in Amerika - Far View Lodge
Far View Lodge

Bright Angel Lodge – Grand Canyon NP

Als je voor het eerst naar de Grand Canyon gaat, is het erg de moeite waard om zo dicht mogelijk bij de rim, zoals de rand van de kloof wordt genoemd, te verblijven. De Bright Angel Lodge is hiervoor perfect. Tv of wifi op je kamer hoef je niet te verwachten (dat geldt overigens voor de meeste accommodaties in de National Parks), maar je krijgt er een unieke overnachtingsplaats voor terug!

Bijzondere Accommodaties in Amerika - Bright Angel Lodge
Bright Angel Lodge

Mammoth Hot Springs Cabins – Yellowstone NP

De wegen in Yellowstone vormen samen een soort ‘8’. Als je genoeg tijd hebt, is het leuk om zowel aan het noordelijke rondje als aan het zuidelijke te verblijven. In het zuiden van het park is de hierboven genoemde Old Faithful Inn een super plek, en bovenin kun je geweldig overnachten in de Mammoth Hot Springs cabins.

Ook hier vind je geen internet of tv, maar wel regelmatig herten rondom de knusse huisjes. Het bijzondere gebied met hot springs in Yellowstone ligt er letterlijk naast, dus het is de perfecte uitvalsbasis om dit deel van het park te verkennen.

Bijzondere Accommodaties in Amerika - Mammoth Hotsprings Cabins
Mammoth Hot Springs Cabins

Curry Village – Yosemite NP

Back to basic, maar daardoor stiekem ook behoorlijk knus; dat is Curry Village in de Yosemite Valley in een notendop. Je verblijft hier middenin het park. ‘s Avonds als de grote hordes bezoekers het park weer verlaten, blijf je hier ‘alleen’ achter (samen met alle andere tentbewoners uiteraard) en kun je ultiem genieten van de rust. Als je een Westkust-rondreis maakt die niet middenin de zomer valt, is het wel aan te raden om een verwarmde tent te boeken. Het kan ‘s nachts namelijk flink afkoelen, weet ik uit ervaring…

Bijzondere Accommodaties in Amerika - Curry Village
Curry Village

Anna V’s B&B

Ik heb één keer in een B&B verbleven in Amerika. B&B’s zijn niet echt mijn ding, maar onze overnachting bij Anna V’s B&B in Lanesboro, Minnesota was geweldig. Je proeft hier even van het echte Amerikaanse leven, in een kalm stadje waar ‘s ochtends de schoolbussen voorbijrijden, de eekhoorns over de porch racen en de kolibries druk in de weer zijn. De host verzorgt ook nog eens een fantastisch ontbijt, waar wij het jaren later nog steeds over hebben.

Bijzondere Accommodaties in Amerika - Anna V's B&B
Anna V’s B&B

Stovepipe Wells – Death Valley NP

Overnachten in National Parks is altijd bijzonder. Vooral door de enorme rust, die na zonsondergang over het gebied neerdaalt, en duurt tot je ‘s ochtends de zon weer hebt zien opkomen. Twee gebeurtenissen die ook altijd garant staan voor prachtige beelden, zo ook in Death Valley.

Wij verbleven hier in Stovepipe Wells, wat aandoet als een klein Western-stadje. Je kunt er na een warme dag in het zwembad duiken, ‘s avonds een hapje eten en ‘s ochtends ijs kopen om je koelbox weer mee te vullen.

Bijzondere Accommodaties in Amerika - Stovepipe Wells
Stovepipe Wells

Crater Lake Resort – Crater Lake NP

Tijdens onze roadtrip van Seattle naar San Francisco bezochten we Crater Lake National Park. Er was hier niet zoveel keus uit overnachtingsplekken. Wij besloten na veel wikken en wegen een cabin te huren bij Crater Lake Resort en dit bleek een schot in de roos!

Het terrein van het resort is prachtig, je komt hier helemaal tot rust. Er staan cabins, maar je kunt er ook terecht met een camper. De eigenaars zijn super vriendelijk en hebben ook nog een klein winkeltje met barbecue-benodigdheden e.d. Echt een aanrader deze plek, ik hoop hier dan ook nog eens terug te komen!

Bijzondere Accommodaties in Amerika - Crater Lake Resort
Crater Lake Resort

Comments

  1. Hedwig

    Leuke tips! Lijken me heerlijke accommodaties om te verblijven.

    • Magali

      Dank je :) Zijn zeker aanraders als jullie eens die kant op gaan!

Comments are closed.