Mijn ervaringen met Airalo eSIM in Amerika

Wil je tijdens je Amerikareis overal internet tot je beschikking hebben? En overweeg je hiervoor de Airalo eSIM in Amerika te gebruiken? Dan kan ik me voorstellen dat je nog wat twijfels en vragen hebt. Werkt het wel goed?, bijvoorbeeld. En hoe dan precies? En hoe zit het met de kosten? Ik probeerde de Airalo eSIM zelf uit en vertel je graag over mijn eigen ervaringen. Spoiler: ik ben super enthousiast!

Nieuwe klant? Klik hier en gebruik de code AIRALOJUNE15 voor 15% korting op je Airalo-aankoop!

Heb je Airalo al eerder gebruikt en ga je een nieuwe bundel aanschaffen? Klik dan hier en gebruik de code AIRALOJUNE10 voor 10% korting!

Wat is een eSIM?

Een eSIM is een digitale simkaart. Bij een reguliere simkaart heb je een fysiek kaartje met een uniek telefoonnummer en bijbehorende toegangscode. Bij een eSIM is dit anders. Hierbij download je alles op je telefoon. Super makkelijk in gebruik en je kunt het overal installeren, dus ook als je al in Amerika bent!

Is mijn telefoon geschikt voor eSIM?

Om te bepalen of je telefoon geschikt is voor eSIM, moet je het specifieke model weten. Niet alle telefoons ondersteunen eSIM, maar veel moderne smartphones doen dat wel. Over het algemeen kun je zeggen dat als je de afgelopen paar jaar een nieuwe telefoon hebt aangeschaft, je eSIM waarschijnlijk wel kunt gebruiken.

Deze smartphones ondersteunen eSIM sowieso:

  • iPhone: De iPhone XS, XS Max, XR en nieuwere modellen ondersteunen alle iPhones eSIM.
  • Google Pixel: De Pixel 2 en de meeste nieuwere modellen ondersteunen eSIM.
  • Samsung Galaxy: De Galaxy S20-serie, Note 20-serie en nieuwere modellen ondersteunen meestal eSIM.
  • Motorola: Sommige recente Motorola-telefoons, zoals de Moto Razr en Moto G Power, ondersteunen eSIM.
  • OnePlus: Vanaf de OnePlus 7 Pro en nieuwere modellen ondersteunen veel OnePlus-telefoons eSIM.

Het is het makkelijkst om de specificaties van jouw specifieke telefoon te checken, om te zien of het apparaat eSIM-compatibel is. Dit vind je meestal wel terug op de website van de fabrikant of in de handleiding van je telefoon.

Nieuwe klant? Klik hier en gebruik de code AIRALOJUNE15 voor 15% korting op je Airalo-aankoop!

Heb je Airalo al eerder gebruikt en ga je een nieuwe bundel aanschaffen? Klik dan hier en gebruik de code AIRALOJUNE10 voor 10% korting!

Hoe werkt de Airalo eSIM?

Met de Airalo eSIM heb je geen fysieke simkaart voor Amerika meer nodig. Je maakt namelijk gebruik van een extra simkaart, die als het ware al in je telefoon zit ingebouwd. Je hoeft alleen maar een bundel aan te schaffen via Airalo die je vervolgens activeert, that’s it!

In de Airalo-app voor iOS en de Android-app staat heel duidelijk uitgelegd hoe je de sim moet installeren en activeren. Ik kwam er zelf met deze uitleg prima uit. Ook deze video geeft een duidelijke instructie:

(Deze video is voor iOS, maar ook voor andere smartphones zijn video-instructies te vinden op YouTube!)

Heb je overal in Amerika bereik met de Airalo eSIM?

De Airalo eSIM heeft dekking in heel Amerika. Om precies te zijn, in alle vijftig staten en Puerto Rico. Het maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile en Verizon. Hierdoor ben je op de meeste plekken uitstekend bereikbaar. Ik gebruikte het zelf tijdens mijn rondreis door New England en New York en heb geen moment zonder internet gezeten.

In erg afgelegen gebieden, zoals in sommige nationale parken, heb je soms wel wat minder bereik. Maar dat geldt op die plekken voor alle netwerken en simkaarten, dus dan heeft het ook geen zin om een andere aanbieder te kiezen.

Bellen via WhatsApp

De eSIM is alleen geschikt voor internetgebruik, dus niet om te bellen. Als je de installatie-instructies van Airalo volgt, schakelt je dataverbruik dus over naar de eSIM, maar blijf je wel bellen met je Nederlandse of Belgische telefoonnummer. Met daarbij de standaard hoge(re) kosten voor bellen van/naar het buitenland. Dit kun je eventueel tackelen door te bellen via WhatsApp.

De berichten over hoeveel je precies verbruikt met Whatsapp-bellen verschillen nogal, van zo’n 250 tot 750 KB per minuut. Hoe lang je exact kunt bellen met je bundel blijft dus een beetje onduidelijk. Maar al met al kan dit dus een prima oplossing zijn voor korte telefoontjes met je Whatsapp-contacten tijdens je reis.

Mijn eigen ervaring met de Airalo eSIM

Zelf heb ik de Airalo eSIM gebruikt tijdens mijn reis van drie weken door New England en New York. Ik vond het echt een uitkomst! Het activeren van de eSIM was heel makkelijk en ik had direct toegang tot mobiel internet. Ik koos ervoor om alles thuis in Nederland alvast aan te schaffen en te installeren, en het vervolgens in Amerika aan te zetten.

Ik heb de eSIM veel gebruikt onderweg, onder andere voor het delen van foto’s op social media, Instagram-stories, af en toe voor navigatie, etc. De snelheid van het internet was overal top en ik had ook overal goed bereik. De kosten vielen mij heel erg mee. Ik kocht eerst een kaart van 10 GB met een geldigheid van 30 dagen. Deze kostte $ 26.

Met deze sim heb ik bíjna de hele vakantie kunnen doen. Een paar dagen voor vertrek heb ik hem nog een keer opgewaardeerd met 1 GB voor $ 4.50. Ook dat was super simpel. In totaal verbruikte ik dus 11 GB voor drie weken. En ik heb het echt fors gebruikt! Alleen in de hotels waar we wifi hadden, heb ik wel overgeschakeld. Zonde om dan je GB’s te gebruiken tenslotte.

Wat kost de Airalo eSIM voor Amerika?

De prijs van de Airalo eSIM hangt af van de bundel die je koopt. Dit kun je afstemmen op de duur van je reis en de hoeveelheid data die je nodig denkt te hebben. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt, en er zijn geen maandelijkse kosten of andere verborgen bedragen.

Zo kun je voor Amerika bijvoorbeeld kiezen voor een eSIM van 1 GB voor $ 4,50, 5 GB voor $16 of 10 GB voor $ 26. Dit is echt heel veel goedkoper dan het gebruik van een Nederlandse simkaart in Amerika, zelfs als je een speciale buitenlandbundel aanschaft bij je provider.

En in de Airalo-app kun je je verbruik bijhouden. Je ziet in één oogopslag hoeveel data je nog over hebt. Super handig!

Betaal minder met deze Airalo kortingscode!

Wil je de eSIM aanschaffen en ben je op zoek naar een Airalo kortingscode? Gebruik dan een van de twee codes hieronder!

Nieuwe klant? Klik hier en gebruik de code AIRALOJUNE15 voor 15% korting op je Airalo-aankoop!

Heb je Airalo al eerder gebruikt en ga je een nieuwe bundel aanschaffen? Klik dan hier en gebruik de code AIRALOJUNE10 voor 10% korting!

Kortom, de Airalo eSIM is een ideale oplossing voor reizigers die tijdens hun vakantie in Amerika bereikbaar willen zijn, zonder hoge kosten te maken. Met de goede dekking in heel Amerika, de betaalbare tarieven en het gemak van een digitale simkaart is de Airalo eSIM een echte aanrader voor iedereen die naar Amerika reist!

Note: Dit artikel is niet gesponsord door Airalo. Ik heb de eSIM zelf aangeschaft en onafhankelijk getest. De links in deze post zijn affiliatelinks. Dat betekent dat als je de eSIM aanschaft via zo’n link, ik een klein percentage ontvang. Jij betaalt gewoon het normale bedrag, met 10 of 15% korting natuurlijk!