5 Highlights van Washington State

Wat zijn de highlights van Washington State? Nou, dat zijn er een hoop! Tijdens de rit van Seattle Airport naar ons hotel daar in de buurt, viel het me direct op hoe ontzettend groen Washington is. Een prachtige eerste indruk! En deze staat in het noordwesten van de VS bleek nog veel meer moois te bieden. Ik reisde vanaf Seattle via Olympic National Park richting Oregon, dus zag vooral de westkant van Washington en die was prachtig. Ik zet 5 highlights van deze relaxte staat voor je op een rij!

1. Seattle

Als je het hebt over Washington, kun je Seattle natuurlijk niet overslaan. De stad van de eerste Starbucks en de Space Needle is een must-see als je in Washington bent. Het allerleukste plekje in Seattle vond ik Pike Place Market: een overdekte markt met een bonte verzameling aan eettentjes en kraampjes. Je vindt hier onder andere een klein kruidenwinkeltje genaamd MarketSpice waar ze heerlijke Pike Place Tea verkopen.

2. Hoh Rain Forest

Washington State beschikt over een aantal prachtige National Parks. Een daarvan is Olympic National Park, ten westen van Seattle. Olympic beslaat een enorme oppervlakte, waardoor het uit verschillende delen bestaat met allemaal een heel eigen karakter. Je vindt er ongerepte regenwouden, machtige bergen en ruige kustlijnen, allemaal in รฉรฉn park!

Zo is het bergachtige gebied Hurricane Ridge een aanrader om te bezoeken vanwege de prachtige uitzichten die je hier hebt. Als het helder is, heb je zicht op de wijde omtrek!

Maar het meest bijzondere gebied in Olympic vond ik zonder twijfel Hoh Rain Forest. Hier is het bijna alsof je op een andere planeet loopt, zo apart is het landschap. Echt alles om je heen is groen, door mos en andere enthousiaste begroeiing. Bezoek je nog meer nationale parken tijdens je trip, koop hier dan meteen de nationale parken-pas, zodat je overal toegang hebt.

5 Highlights van Washington State - Hoh Rain Forest

3. Stranden in Washington State

De kust van Washington staat bekend om de bijzondere stranden. De meest noordelijke hiervan horen bij Olympic NP en zijn dus goed te combineren met het verkennen van de rest van het park. Zoek online de getijden-tabellen even op, zodat je weet hoe laat het laag water is en je je bezoek hierop kunt afstemmen.

Wij bezochten Rialto Beach, op een grijze en druilerige dag. Hierdoor werd de toch al een beetje ‘spooky’ sfeer op het strand nog eens versterkt. De beaches zijn enorm fotogeniek, overal liggen aangespoelde boomstronken en in het water staan grote rotsen.

Ook Ruby Beach is een must-see. Dit ruige strand, dat eveneens in Olympic National Park ligt, beschikt over dramatische kliffen, indrukwekkende geรซrodeerde boomstronken en een prachtig uitzicht op de Stille Oceaan. Maak een wandeling langs het strand en bewonder de getijdepoelen vol met interessante zeedieren en -planten.

Een stukje ten zuiden van Olympic vind je een van de meest populaire strandbestemmingen in Washington: Long Beach. Met zijn kilometerslange, ongerepte zandstranden is deze bestemming perfect voor strandwandelingen, schelpen zoeken of gewoon een beetje luieren in de zon. Long Beach is ook de thuisbasis van het World Kite Museum & Hall of Fame, waar je kleurrijke vliegers van over de hele wereld kunt bewonderen.

5 Highlights van Washington State - Rialto Beach

4. Mount Rainier National Park

Het blijft me verbazen hoe afwisselend het landschap in Amerika is en hoe prachtig al deze gebieden op hun eigen manier zijn. Olympic National Park en Mount Rainier National Park liggen helemaal niet zo ver van elkaar vandaan, maar zijn totaal verschillend.

Mount Rainier National Park is een van de meest iconische plekken van Washington State. De majestueuze Mount Rainier, een actieve vulkaan, steekt hoog boven het landschap uit. Hier vind je adembenemende uitzichten en ongerepte natuur. Het park is bezaaid met prachtige bloemenweiden, kristalheldere meren en glinsterende gletsjers.

Je kunt er ook het nodige wildlife spotten. Het stikt er van de marmotten en wij zagen zelf een aantal zwarte beren (in de verte, dat wel). Er leven ook elanden en berggeiten. Een echt paradijs voor natuurliefhebbers dus!

5 Highlights van Washington State - Mount Rainier

5. Columbia River Gorge

De spectaculaire Columbia River Gorge ligt precies op de grens van Washington en Oregon. Tour je door beide staten, dan moet je hier dus zeker even langsrijden. Vooral de de watervallen van het gebied zijn indrukwekkend, met Multnomah Falls als absolute hoogtepunt. Al ligt die net over de grens, en dus officieel niet in Washington…

EXTRA: Bass Pro Shops Tacoma

Iets heel anders, maar toch ook behoorlijk de moeite waard als je het mij vraagt: Bass Pro Shops in Tacoma, onder Seattle. Deze outdoorwinkel is echt legendarisch en wanneer je vanaf Seattle naar het zuiden reist is deze vestiging waarschijnlijk de enige die je tegenkomt. Laat de kans om deze shop annex attractie te bezoeken dan ook niet voorbijgaan, je zult niet teleurgesteld worden.

Als je rond lunch- of dinertijd bij de Bass Pro in Tacoma bent, kun je er meteen wat eten. Er bevindt zich namelijk een restaurant in de winkel genaamd Uncle Buck’s Fish Bowl and Grill, met daarnaast zelfs een bowlingbaan.

Wil je Washington State zelf bezoeken? Als je een roadtrip van Seattle naar San Francisco maakt, kun je alle hoogtepunten van Washington en Oregon aandoen en zelfs nog wat van Californiรซ zien!

FAQ

Wat is er te doen in de staat Washington?

Washington State heeft heel veel leuke bezienswaardigheden! Er zijn verschillende national parks en Seattle is een geweldige stad die je zeker niet mag overslaan.

Welke national parks zijn er in Washington?

In de staat Washington vind je Mount Rainier National Park, Olympic NP en North Cascades NP.

Waar is de eerste Starbucks?

De eerste vestiging van de koffieketen Starbucks is in Seattle. Deze is er nog steeds en kun je dus bezoeken om een beker koffie te halen!

Comments

  1. Hedwig

    Handige hoogtepunten als je een kortere USA-roadtrip maakt. Kan dit bijvoorbeeld in een week of twee?

    • Magali

      Zeker! Dan heb je zelfs ruim de tijd ;)

Comments are closed.