Wat kun je doen in Page, Arizona?

Wat kun je doen in Page, Arizona? Een vraag die je je misschien stelt als je een roadtrip door West-Amerika aan het plannen bent. Page is namelijk de perfecte uitvalsbasis voor een aantal niet te missen highlights aan de westkust! De rivier de Colorado staat hierbij vaak centraal, maar er zijn ook andere bezienswaardigheden in Page. Hieronder lees je wat je allemaal kunt doen als je in Page overnacht.

Horseshoe Bend

Zo’n tien minuten rijden vanaf het centrum van Page vind je Horseshoe Bend. Deze bocht in de rivier de Colorado heeft zijn naam te danken aan de vorm, die doet denken aan een hoefijzer. Het is een van de meest gefotografeerde plekken ter wereld, en dat is niet voor niets! Vanaf de (tegenwoordig $ 10 per auto kostende) parkeerplaats loop je omhoog een flinke heuvel op.

Eenmaal boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, met onder je de kromming in de rivier. Het donkergroene water steekt indrukwekkend af tegen de omliggende rode rotsen die zo kenmerkend zijn voor dit gebied. Toen wij Horseshoe Bend bezochten, stonden er nog geen hekjes en kon je dus helemaal tot de rand lopen. Best wel eng… Gelukkig is de situatie inmiddels iets veiliger, met hekjes en zelfs een officieel wandelpad. Horseshoe Bend is makkelijk bereikbaar, de parkeerplaats ligt aan Highway 89. Niet te missen!

Doen in Page Arizona - Horseshoe Bend

Antelope Canyon

Een ander wonder der natuur in de buurt van Page is Antelope Canyon. Of eigenlijk canyons, want deze unieke plek bestaat uit de Upper en Lower Antelope Canyon. Wij bezochten zelf Upper Antelope Canyon, met de georganiseerde tour van Roger Ekis die vertrekt vanuit Page. Je kent Antelope Canyon ongetwijfeld van posters, kalenders en screensavers. Deze door water en wind uitgesleten kloof heeft een heel bijzondere lichtinval, waardoor het een super fotogenieke plek is. Probeer je bezoek rond het middaguur te plannen, want dan is de lichtinval het mooist. Ben je nog op zoek naar een goede plek om te overnachten? Bekijk dan zeker even deze betaalbare hotels in Page!

Doen in Page Arizona - Antelope Canyon

Glen Canyon Dam en Lake Powell

Als je de Denny’s opzoekt in Page (doe hier meteen ontbijt of lunch, ik kan de vegetarische gerechten erg aanraden!) rijd je op de Scenic View Road. Halverwege deze weg kom je een afslag tegen die je naar een parkeerplaats leidt. Dit is de plek van de Glen Canyon Dam overlook. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de dam. Uiteraard kun je dit bouwwerk ook nog wat dichterbij bekijken, door Highway 89 te volgen richting de dam zelf. Er is een observation deck en ook een visitor center voor als je geΓ―nteresseerd bent in wat meer achtergrondinformatie. Achter de dam ligt het kunstmatige meer Lake Powell, waar allerlei vormen van waterrecreatie te vinden zijn.

Doen in Page Arizona - Glen Canyon Dam

Tijdsverschil Page

Als je een rondreis aan de Amerikaanse westkust maakt tijdens de maanden waarin de zomertijd geldt, is het belangrijk om de verschillende tijdszones in de gaten te houden. De staat Arizona, waar Page ligt, doet namelijk niet mee met de zomertijd. Kom je vanuit Monument Valley, waar de zomertijd wel wordt aangehouden, dan win je een uur als je naar Page gaat. Ga je na Page naar bijvoorbeeld Bryce in Utah, dan verlies je dat uur weer en gaat de klok dus een uur vooruit.

Doen in Page Arizona - Antelope Canyon Entrance