Kids Eat Free in Amerika

Kids Eat Free in Amerika is een concept dat door veel Amerikaanse restaurantketens wordt gehanteerd. Het houdt in dat kinderen op een bepaald moment van de dag of week gratis kunnen eten bij bestelling van een hoofdgerecht. En aangezien roadtrippen er niet goedkoper op wordt wanneer er een of meerdere koters meereizen, is dit een handig voordeeltje om in de planning mee te nemen! Hieronder vind je een overzicht van verschillende restaurants die Kids Eat Free in Amerika aanbieden*.

IHOP

IHOP houdt regelmatig een actie waarbij je bij bestelling van een hoofdgerecht een gratis kids meal krijgt. Wanneer deze actie loopt, geldt deze dagelijks en hoef je alleen maar te zorgen dat je tussen 16.00 en 22.00 uur bij het pancake restaurant gaat eten. Het leuke van IHOP is dat je het ontbijtmenu de hele dag kunt bestellen. Dus de beroemde pancakes zijn ook beschikbaar als diner. De actie geldt voor kinderen onder de 12.

Denny’s

Bij Denny’s kun je terecht voor een hele uitgebreide kaart. Ze hebben er voor ieder wat wils, en zelfs erg smakelijke vegetarische gerechten. Ook Denny’s biedt Kids Eat Free aan. Per volwassene die een hoofdgerecht bestelt van minimaal $ 6, hebben twee kinderen recht op een gratis gerecht van het kindermenu. Wanneer dit precies geldt, kan per vestiging verschillen, maar vaak is dit op dinsdag tussen 16.00 en 22.00 uur. De actie bij Denny’s geld voor kinderen tot en met 10 jaar.

Ruby Tuesday

Dit restaurant doet zijn naam eer aan als het gaat om de Kids Eat Free-actie. Hier eten kinderen van 10 jaar en jonger namelijk altijd een gratis hoofdgerecht op dinsdag. Hiervoor kun je bij Ruby Tuesday terecht van 17.00 uur tot sluitingstijd. Per elke betalende volwassene krijg je één hoofdgerecht van het kindermenu.

TGI Fridays

TGI Fridays is ook zo’n heerlijke keten, en ook zij bieden deze handige gezinskorting. Bij TGI verwacht je deze actie natuurlijk op vrijdag. Maar nee, de deal geldt hier op maandag, dinsdag of woensdag (afhankelijk van de vestiging). Bij TGI eten kinderen tot en met 12 jaar gratis, één kind per volwassene.

Applebee’s

Bij Applebee’s geldt het Kids Eat Free-principe op verschillende dagen van de week, afhankelijk van de vestiging. De kleintjes kunnen een gerecht kiezen van het kidsmenu, waaronder pizza, een corndog of cheeseburger. Natuurlijk niet de meest gezonde opties, wat over het algemeen een beetje de trend is op de Amerikaanse kindermenu’s, dus elke dag van een andere Kids Eat Free-avond gebruikmaken is in dat opzicht niet zo’n goed idee…

Chick-fil-A

Bij kipketen Chick-fil-A (waar ik zelf overigens nog nooit geweest ben, aangezien het vegetarische aanbod logischerwijs nogal te wensen overlaat) eten kinderen gratis op dinsdag tussen 17.30 en 19.30 uur. Het gratis gerecht krijg je bij aankoop van een adult combo meal. Sommige vestigingen rekenen $ 0,99, maar dat is natuurlijk nog steeds bijna niets. Ook bij Chick-fil-A geldt de actie voor kinderen tot en met 12 jaar.

Texas Roadhouse

Bij het gezellige Texas Roadhouse eten kinderen tot en met 12 gratis op maandag of dinsdag, afhankelijk van de vestiging. Bij elk besteld hoofdgerecht mag één kind gratis eten. En als de kids per ongeluk kiezen voor de grilled chicken met green beens on the side is het niet eens zo ongezond…

Kids Eat Free in Amerika - Texas Roadhouse

Uno Pizzeria

Bij de deelnemende locaties van Uno, het restaurant dat de beroemde deep-dish pizza bedacht, eten kinderen gratis op dinsdag. Naast pizza staan er onder meer kip- en pastagerechten op het menu, dus ook hier is het mogelijk om semi-gezond te eten. Een van de opties op het kindermenu is ‘make your own pizza’, waarbij kinderen zelf de ingrediënten op hun pizzabodem kunnen doen. Eten en entertainment in één dus!

The Buffet at ARIA Las Vegas

Geen keten, maar toch een vermelding waard, is The Buffet in het ARIA Hotel in Las Vegas. Als je hier gaat dineren, eten twee kinderen tot en met 12 jaar gratis per betalende volwassene. (Dit geldt dus niet voor ontbijt, lunch en brunch.) Het schijnt zelfs te werken in combinatie met gratis MyVegas coupons, dus met een beetje geluk eet je hier met het hele gezin voor niets!

Holiday Inn hotels

Holiday Inn is ook een uitzondering in het rijtje restaurantketens, maar daarom niet minder interessant. Het eten voor kinderen onder de 12 jaar blijkt namelijk gratis te zijn bij de hotels van Holiday Inn in Amerika. In het restaurant van de hotels (dus niet als je roomservice bestelt), kunnen de kids een gratis hoofd- en nagerecht van het kindermenu kiezen. Dit geldt voor twee kinderen per volwassene, en uiteraard dien je wel gast bij het hotel te zijn. Ik vind de hotels van Holiday Inn een prima accommodatie in Amerika, dus ik ga dit zeker zelf een keer uitproberen!

* Deze acties gelden alleen voor geselecteerde vestigingen en kunnen veranderen. Als je zeker wilt weten of een vestiging aan de Kids Eat Free-actie deelneemt, bel dan vooraf even om dit te checken.

Kids Eat Free in Amerika - Pizza