Vegetarisch eten in Amerika

Vegetarisch eten in Amerika is makkelijker dan je misschien zou verwachten. Het land staat, buiten hipstersteden als New York en LA, natuurlijk niet echt bekend als ‘plant-based’ en de steaks en burgers vliegen je dan ook om de oren. Maar mijn eigen ervaring is dat veel restaurants en eettentjes, en zelfs bijna alle bekende ketens, wel een of meerdere vegetarische gerechten op de kaart hebben. Hieronder een aantal voorbeelden van vegetarische gerechten in Amerika die inmiddels tot mijn favorieten behoren.

Blooming Onion – Outback Steakhouse

Een klassieker onder Amerikareizigers: de opengevouwen, gefrituurde ui met bijbehorend sausje. De Blooming Onion is officieel een voorafje, maar wacht voor de zekerheid maar even met het bestellen van je hoofdgerecht, want de kans is groot dat je dat hierna niet meer op kunt.

Buffalo Fried Cauliflower – Chili’s

Chili’s heeft een heerlijke appetizer, bestaande uit bloemkool met een sausje en blauwe kaas. Het gerecht is gefrituurd, dus de gezondheidsvoordelen van de bloemkool worden weer op zijn Amerikaans ongedaan gemaakt, maar het gerecht is echt heel erg lekker!

Vegetarisch eten in Amerika - Chili's

Omelet – Denny’s

Tijdens onze (13e!) USA-trip in 2019 kwamen we pas voor het eerst bij Denny’s. Hier ontdekte ik de heerlijke ‘Build Our Own Omelette’, wat op zich geen heel vernieuwend concept is, maar Denny’s doet het erg goed! Ik kan de combinatie avocado/tomaat/kaas/ui aanraden. En zelfs de toast en hash browns die je erbij krijgt zijn zalig. Een heerlijk gerecht als ontbijt, lunch of zelfs diner!

Bagel cream cheese – Starbucks, Dunkin

Mijn favorieten ontbijtje: een bagel met cream cheese. Het liefst een everything bagel, maar plain mag ook. Zowel Starbucks als Dunkin hebben een ruim assortiment, dus er is bijna altijd wel een bagel-cream cheese ontbijtje in je buurt te vinden.

Vegetarisch eten in Amerika - Starbucks

7-layer burrito – Taco Bell

Taco Bell, de Amerikaanse Mexicaan, heeft een smakelijke burrito met zeven ingrediënten. Deze ‘Mexicaanse’ wrap is gevuld met bonen, sour cream, tomaten, guacamole, sla, kaas en gekruide rijst. Hier kun je even op teren zonder naar de Rennies te hoeven grijpen.

Shroom Burger – Shake Shack

De Shroom Burger is een vegetarische optie op het menu van Shake Shack en bestaat uit een grote portobello-paddenstoel die wordt gevuld met een mix van kaas. De paddenstoel wordt vervolgens gepaneerd en krokant gebakken, waardoor het een smakelijke en vlezige textuur krijgt. Het eindresultaat is een hartige en sappige paddenstoelenburger met een knapperige korst.

De burger wordt geserveerd op een hamburgerbroodje, aangevuld met verschillende toppings, zoals sla, tomaat en augurken. Ik heb het testen van de Shroom Burger lang uitgesteld, omdat ik niet zo’n liefhebber ben van hele paddestoelen in/op/tussen mijn burger. Maar eerlijk is eerlijk, deze burger is écht heel lekker.

Lasagna Fritta – Olive Garden

De moddervette gefrituurde lasagne van Olive Garden is echt een guilty pleasure. De gemiddelde Italiaan wordt er ongetwijfeld erg verdrietig van, want het gerecht is weinig verfijnd. Maar samen met de bekende salade en breadsticks is deze lasagne toch wel iets om elke vakantie even een Olive Garden op te zoeken. Overigens heeft Olive Garden ook nog allemaal andere vegetarische gerechten op de kaart, dus hier kun je als vegetariër sowieso goed terecht!

Vegetarisch eten in Amerika - Olive Garden

Nacho’s met spinach artichoke dip – Applebees

Bij Applebees at ik een keer een veggieburger, die volgens mij niet bij elk filiaal verkrijgbaar is. Op zich mis je hier niet heel veel aan, de burger was vrij saai en smaakloos. Dat was tot nu toe helaas het enige volwaardige vegetarische gerecht dat ik bij Applebees kon ontdekken, dus verder is het survivallen op sides. De nacho’s met spinach artichoke dip zijn hierbij een dikke aanrader. Bestel er nog wat onion rings bij en meer heb je niet nodig!

Burgers – o.a. Johnny Rockets, Bubba Gump

Uiteraard mag een (goede) veggieburger niet op het Vegetarisch eten in Amerika-lijstje ontbreken. Smaken verschillen hierbij natuurlijk, maar Johnny Rockets en Bubba Gump hebben beide een veggieburger op het menu die mijn goedkeuring kan wegdragen. De Johnny Rockets-burger is gemaakt van black beans en die van Bubba Gump is een mushroomburger (maar dan in stukjes, dus geen hele zoals bij Shake Shack).

Vegetarisch eten in Amerika - Bubba Gump

Apple n’ Cinnamon Oatmeal – Cracker Barrel

Bij Cracker Barrel is het vrij lastig om vegetarisch te eten. Wij gaan er dan ook graag naartoe voor het ontbijt, dan is het net iets makkelijker. Er staat een heerlijke, goed gevulde havermout op het menu met appel en kaneel. En na het eten natuurlijk ook nog even rondsnuffelen in het knusse winkeltje!

Vegetarisch eten in Amerika - Cracker Barrel

Niks :( – Texas Roadhouse

Qua sfeer vind ik Texas Roadhouse echt geweldig, maar hier is het écht niet te doen om een fatsoenlijke vegetarische maaltijd samen te stellen. Wil je er toch graag eten, dan moet je het doen met een baked potato en wat groente…

Heb jij nog andere tips voor vegetarisch eten in Amerika? Ik hoor ze graag, dan kan ik ze tijdens mijn volgende trip uitproberen!

Comments

  1. Peter

    Wat een lekkere tips, krijg spontaan weer zin om terug te gaan!! Heerlijk!

Comments are closed.