Mijn favoriete Amerikaanse ketens

Amerikaanse ketens bezoeken is veel Amerikareizigers vaste prik. Niet iedereen is er fan van natuurlijk, sommigen mijden de ketens liever en gaan overal op zoek naar lokale tentjes. En ook ik kan de lokale diners en burgertenten erg waarderen, maar het is toch ook wel erg fijn als je langs een Food Exit rijdt en een bekend logo ziet van een van je favoriete restaurants of koffietentjes. Ik zet mijn lievelingsketens voor je op een rijtje!

Favoriete ontbijt: IHOP

Oké, ik kan meteen al niet kiezen haha. IHOP behoort sowieso tot mijn favoriete Amerikaanse ketens, omdat ze een geweldige kaart hebben vol pancakes en ander lekkers. Ze hebben hier bijvoorbeeld ook een fijne vegaburger. Als ik moet kiezen waar ik de eerste ochtend van een Amerikareis mag ontbijten dan is dat dus zeker bij IHOP.

Maar elke dag pancakes is ook niet alles, dus voor een iets gezonder alternatief ga ik graag naar Panera Bread. Hier haal ik vaak een havermoutje met fruit of een breakfast sandwich.

Favoriete koffie: Starbucks

Amerikanen en koffie, het blijft een moeilijke combi. Bij de meesten stroomt er koffie door hun aderen, maar om nou te zeggen dat ze het brouwen ervan tot kunst hebben verheven, mwah… De beste koffie vind je dan ook ongetwijfeld bij een lokaal koffietentje, maar qua ketens blijft Starbucks toch mijn lievelings. Al is het maar om de Pumpkin Spice Latte, met een fijne iced lemon loaf. Ik bestel er ook vaak een bagel, lekker met creamcheese. Van de avocadospread die ze in de VS hebben, ben ik iets minder fan. Hier kan je nauwelijks nog een avocado in terugproeven.

Favoriete lunch: Denny’s

Denny’s vind je overal in The States. Met name in Californië zit er echt op elke straathoek wel één. In deze staat zijn namelijk bijna vierhonderd vestigingen van de keten, terwijl dat er in bijvoorbeeld New Jersey maar zeven zijn. Een van die Californische Denny’s was ook mijn eerste kennismaking met deze keten en ik was meteen verkocht. Het heerlijke Amerikaanse sfeertje met leren booths en vijf centimeter dikke menukaart deed het hem, om nog maar te zwijgen over de tienkoppige gezinnen die hier met zijn allen komen ontbijten. Anyway, je kunt bij Denny’s dus prima terecht voor ontbijt, lunch, diner en elk ander random moment waarop je honger hebt, maar ik ga zelf graag voor de lunch. De Build Our Own Omelette is mijn favoriet, vooral in de combi avocado/tomaat/kaas/ui.

Favoriete winkel: Bass Pro Shops

Déze winkel is echt bijna niet in woorden te omschrijven. Als je hier nog nooit geweest bent, moet je hem echt op je lijstje zetten voor je volgende reis. Bass Pro Shops is een keten outdoorwinkels. Dat klinkt niet heel bijzonder, maar ze weten er hier een flink spektakel van te maken. Een entree met opgezette dieren, een gigantisch aquarium, meterslange rekken vol geweren, een hoek vol quads, je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het hier. Meerdere Bass Pro-vestigingen beschikken over een restaurant, waar je onder het genot van een burger eens even goed je nieuwe firearm kunt bewonderen. Als je geluk hebt, tref je zelfs een Bass Pro met bowlingbaan…

Favoriete bagel: Dunkin

Voor een simpel ontbijtje on-the-go ga ik graag naar Dunkin. Een zwarte koffie met een bagel creamcheese is lekker en makkelijk mee te nemen. Ik bestel het liefst een everything bagel, deze is bedekt met een mengsel van sesamzaad, maanzaad, knoflook, gebakken uitjes en zout. Niks meer aan doen. En als je er dan toch bent, kun je natuurlijk ook meteen een donut meenemen :)

Favoriete supermarktketen: Walmart

Deze mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met favoriete ketens: Walmart! Mijn Amerikaanse guilty pleasure, eindeloos struinen door de kilometerslange gangpaden met honderden soorten cereals en afbakpizza’s. Een paar dingen die ik hier altijd meeneem zijn Tide wasmiddel-pods (handig voor onderweg), Lunchables Nachos Cheese Dip & Salsa en natuurlijk wat speciale Oreo’s en m&m’s.

Favoriete Italiaan: Olive Garden

Oké oké, een echte Italiaan kun je het natuurlijk niet noemen, maar het is wel een van mijn favoriete Amerikaanse ketens om te eten: Olive Garden. Je krijgt er vooraf altijd heerlijke breadsticks of een salade. Vervolgens kies je uit het enorme menu met appetizers, pastagerechten en meer.

Favoriete voorgerecht: Outback Steakhouse

De befaamde Blooming Onion van Outback is absoluut mijn favoriete voorgerecht. Hij is groot en vet (en vegetarisch) en kan dus eigenlijk prima dienen als volledige maaltijd. Zelfs als je hem deelt. Maar wie de Amerikanen een beetje kent, weet natuurlijk allang dat die hierna nog rustig een hoofdgerecht en litertje cola wegtikken.

Comments

  1. Hedwig

    Als je nog geen honger had, dan krijg je het wel. Klinkt yummy allemaal. Nu nog op reis… ?

Comments are closed.