Shoppen bij Walmart

De Walmart, absoluut mijn grootste guilty pleasure wanneer ik in Amerika ben. Het is natuurlijk een beetje ‘not done’, winkelen bij de grote massaproductiereus. Het zou chiquer zijn om lokale zaakjes op te zoeken waarmee je de lokale middenstand een handje helpt, in plaats van het lage lonenbeleid van de Walmart te sponsoren. Maar zodra ik in de verte de blauwe letters met de gele vonk zie, gaat mijn hart gewoon een beetje sneller kloppen. Ik kan me uren vermaken tussen de eindeloze schappen met cereals en potten pindakaas en niks is leuker dan van die idiote producten aantreffen die je alleen in de Verenigde Staten vindt.

Walmart kassa's

Zijn er een aantal hotels van een nieuwe reis geboekt, dan zoek ik steevast op waar we de eerste grocerygigant onderweg gaan tegenkomen. Het liefst een Walmart Supercenter, zodat ik zeker ben van een zo groot en divers mogelijk assortiment. En een verblijf in niet al te interessante stadjes als Hurricane UT en Roanoke VA is voor mij alsnog een feest wanneer er een Walmart om de hoek zit.

Walmart (4)
Walmart (2)

Bij de Walmart doe je niet gewoon boodschappen, het is een toeristische trip op zich. Je kunt vol verbazing blijven kijken naar de mensen om je heen, zo bewijst ook de website People of Walmart. (Al ben ik zelf tijdens het shoppen nog nooit mensen tegengekomen in bikini of Pinopak.) Ik maak steevast foto’s van de schappen vol felgekleurde taarten, afdelingen met geweren en de rekken vol ‘I love the USA’-rompertjes.

Walmart (3)
Walmart (8)

Wanneer de kar vol ligt met koelbox, flesjes water, Oreo’s in exotische smaken en nacho’s met tot kaas omgesmolten plastic kun je op weg naar de kassa, waar de laatste verrassing volgt. Na het scannen van de producten geeft de caissière een hengst aan een plastic tasjes-carrousel en worden alle boodschappen meteen opgeborgen! Dat scheelt een hoop inpakwerk. Met gemiddeld één boodschap per tasje niet echt het meest milieuvriendelijke element van de vakantie, maar voor die paar keer boodschappen doen per jaar zien we het door de vingers. Daarbij komen al die plastic tasjes meestal prima van pas tijdens de rest van de vakantie.

Walmart (6)
Walmart (5)

Walmart, I love it!

Walmart (9)