Shoppen bij Walmart

Walmart is een Amerikaanse supermarktketen waar waarschijnlijk elke Amerikareiziger wel een keertje (of heel veel keren…) binnenloopt. De winkels zijn gigantisch en je kijkt er je ogen uit! Walmart werd opgericht door Sam Walton in 1962 en heeft het hoofdkantoor in Bentonville, Arkansas. Walmart is een van ‘s werelds grootste bedrijven qua omzet Γ©n de grootste particuliere werkgever ter wereld. De keten omvat meer dan 11.000 winkels in 27 landen!

Winkelen bij Walmart

Winkelen bij Walmart is een ervaring op zich. Door de enorme omvang van de winkels en het gigantische aanbod aan producten kijk je je ogen uit. Walmart verkoopt bijna alles, van voedsel en huishoudelijke artikelen tot kleding en elektronica. En op sommige plekken zelfs een wapenafdeling. Sommige winkels hebben ook in house apotheken, opticiens en tuincentra.

Walmart staat bekend om zijn ‘Everyday Low Price’-beleid, wat betekent dat het streeft naar doorlopend lage prijzen in plaats van kortlopende verkoopacties. Het bedrijf heeft ook een prijsmatchbeleid, waarbij ze hun prijzen aanpassen aan die van concurrenten.

Walmart heeft ook zijn eigen merkproducten, waaronder Great Value en Equate, die vaak goedkoper geprijsd zijn dan vergelijkbare merkproducten.

Bij het winkelen bij Walmart is het ook belangrijk om op te merken dat elke winkel zijn eigen lay-out heeft, hoewel er ook wel overeenkomsten zijn tussen de winkels. De meeste Walmarts hebben een foodcenter, een kledinggedeelte, een afdeling gezondheid en beauty, een elektronica-afdeling en een speelgoedafdeling, en ze hebben vaak ook huishoudelijke en auto-onderhoudsproducten.

Bovendien biedt Walmart vaak seizoensproducten aan, zoals kerstdecoraties in de winter en tuinmeubilair in de zomer. Als je dus op zoek bent naar gemak en een one-stop-shop, of gewoon ene leuk uitje tijdens je USA-trip, dan is Walmart er zeker een om te overwegen!

Bestellen bij Walmart: een handig begin van je roadtrip!

In veel Walmarts kun je online bestellen en de artikelen in de winkel ophalen, wat het winkelen extra makkelijk maakt. Bovendien heeft Walmart het initiatief voor ‘winkelen op de stoep’ gelanceerd, waarbij klanten hun bestelling online kunnen plaatsen en deze direct in hun auto kunnen laten laden bij de winkel.

Wanneer je je roadtrip start en geen tijd en/of zin hebt om de hele winkel af te struinen, of als je specifieke producten nodig hebt die niet altijd standaard op voorraad zijn (zoals een kinderzitje voor in de auto), is het ontzettend handig om vooraf een online bestelling te plaatsen. Bijvoorbeeld bij een locatie in de buurt van je hotel, of op je route.

Walmart in Nederland?

Walmart heeft geen winkels in Nederland. De meeste Walmart winkels bevinden zich in Noord-Amerika, maar ze hebben ook locaties in verschillende andere landen over de hele wereld. In Europa zijn de activiteiten van Walmart klein, ze zijn hier voornamelijk aanwezig in het Verenigd Koninkrijk (via een dochteronderneming, genaamd Asda). Walmart is ooit actief geweest in Duitsland, maar heeft zich teruggetrokken uit deze markt. In de rest van Europa, inclusief Nederland, is Walmart niet fysiek aanwezig.

Het is helaas ook niet mogelijk om vanuit Nederland een bestelling te plaatsen bij de online shop van Walmart. Wil je dus lekker shoppen bij Walmart, dan zit er maar één ding op: vliegtickets boeken!