Amerikaanse kerstversiering

Amerikaanse kerstversiering koop je online of bij een tuincentrum. Als er één ding gezegd kan worden over hoe de Amerikanen hun huizen versieren met kerst, is het wel ‘over the top’. Wil je je eigen huis dus helemaal in Amerikaanse stijl optuigen deze feestdagen? Wees dan in ieder geval niet te zuinig! Duizenden lampjes in alle kleuren, aangevuld met kerstkransen en lichtgevende figuren, dat is ongeveer hoe je een Amerikaans huis aantreft na Thanksgiving. Lees snel verder om te kijken hoe je je eigen huis in Amerikaanse stijl versiert met kerst.

Candy canes

De rood-witte zuurstokken mogen natuurlijk niet ontbreken in een Amerikaanse kerstboom. Candy canes zijn dé decoratie in elk versierd Amerikaans huis. Hang ze ook in je eigen kerstboom om meteen gezelligheid te creëren. Ik vind deze candy cane-hangers bijvoorbeeld erg leuk. Ook geweldig zijn grote verlichte zuurstokken langs je tuinpad.

Pick-up truck

Een pick-up truck met achterin een kerstboom is een onmiskenbaar Amerikaans kersttafereel. Hoe gezellig is het om met je truck het bos in te gaan en je eigen boom te zoeken? En dan bij thuiskomst natuurlijk aan de warme chocolademelk. Maar goed, ik dwaal af… Een pick-up truck met boom hang je in je eigen kerstboom of voeg je toe aan je kerstdorp.

Kerstkransen

Om je huis aan de buitenkant ook een Amerikaanse kerstsfeer mee te geven, hang je zoveel mogelijk kerstkransen op. Voorzie sowieso je voordeur van een flinke krans, liefst lekker uitgebreid versierd. En als het even kan hang je ook nog een ‘Christmas wreath’ zoals het in het Engels heet, voor elk raam.

Coca-Cola

Holidays are coming! Coca-Cola is sinds zijn prachtige reclame met de verlichte kersttruck natuurlijk onlosmakelijk verbonden met Kerstmis. In 1995 werd de reclame voor het eerst op tv vertoond. Sindsdien is deze niet meer weg te denken uit de kerstperiode. Als je het leuk vindt om de oorspronkelijke commercial weer eens te zien, kun je deze hier bekijken. Er zijn enorm veel kerstversieringen met Coca-Cola als thema. In veel tuincentra vind je zelfs een heel rek met deze ornamenten. Een Coca-Cola truck maakt je kerstboom in ieder geval helemaal af.