Voorbeeldroute: Seattle – San Francisco

Mijn voorbeeldroute Seattle – San Francisco vind je hier. Een roadtrip van Seattle naar San Francisco is de perfecte manier om kennis te maken met het prachtige, afwisselende landschap van het noordwesten van Amerika. Je doorkruist de staten Washington, Oregon en Californië en wisselt berglandschappen af met stranden en steden.

Als je een roadtrip wilt maken van Seattle naar San Francisco, moet je allereerst de keuze maken of je (voornamelijk) via de kust of juist via het binnenland wilt reizen. Ik koos zelf voor een route door het binnenland, omdat de natuur mij hier meer aansprak dan bij de kustweg (hoe mooi die ongetwijfeld ook is). Met ons bezoek aan Olympic NP en de aangrenzende stranden konden we toch ook een beetje genieten van de bijzondere kust. De onderstaande route deden wij in ruim 2,5 week.

Kilometer: 2100
Aantal dagen: +/- 20
Grote steden: 3
National Parks:
5
Staten: 3

Seattle

Seattle is een leuke stad om je roadtrip te beginnen. Je kunt er rechtstreeks op vliegen vanaf Amsterdam en het biedt veel afwisseling in bezienswaardigheden. Wij kozen ervoor om hier twee nachten te blijven, omdat we niet te lang in de stad wilde blijven met dreumes en jetlag. Maar je kunt je er veel langer vermaken! Mijn favoriete plek was absoluut Pike Place Market. We verbleven bij Comfort Suites Airport Tukwila.

Port Angeles

Volgende stop is Port Angeles bij Olympic National Park. Je rijdt hier vanaf Seattle in ongeveer 2,5 uur naartoe, waarbij je duidelijk van de stadse omgeving de rust inrijdt! Port Angeles is een klein kustplaatsje waar niet zoveel te beleven is, maar een prima uitvalsbasis voor de Hurricane Ridge Road in Olympic NP. Koop hier meteen je America The Beautiful Pass voor toegang tot alle nationale parken tijdens de rest van de trip.

Voorbeeldroute Seattle - San Francisco - Hurricane Ridge Road
Hurricane Ridge Road – Olympic NP

Forks

Olympic is zo groot en heeft zoveel te bieden, dat het de moeite is om op verschillende plaatsen bij het park te verblijven. Op die manier kun je optimaal genieten van de diversiteit van het park. Wij kozen als volgende accommodatie Hoh Valley Cabins at Elk Meadows, een geweldig huisje vlakbij het Hoh Entrance Station. In de nabijgelegen plaats Forks heb je nog meer keuze in accommodaties. Een prima uitvalsbasis voor het bezoeken van Hoh Rainforest, een magische plek in Olympic!

Voorbeeldroute Seattle - San Francisco - Hoh Rainforest
Hoh Rainforest – Olympic NP

Ashford

Na Forks kun je de kustweg richting het zuiden blijven volgen, of het binnenland in gaan. Wij kozen voor het laatste en reden via de zuidkant van Olympic richting Ashford, een relatief lange rit van ongeveer 4 uur. Ashford is een goede uitvalsbasis voor het prachtige Mount Rainier National Park. De Nisqually Entrance is hier niet ver vandaan. Paradise Village is een enorm leuk hotelletje in Ashford, met heerlijk ontbijt!

Voorbeeldroute Seattle - San Francisco - Mount Rainier
Mount Rainier NP

Portland

Voor onze volgende bestemming verlieten we Washington State en reden we naar Oregon, om aan te komen in Portland. Een bekende stad, met een beetje een dubieuze reputatie. Wij kozen het als stop om een kort bezoek te brengen aan Portland zelf én om te kunnen shoppen bij een van de weinige outlets op de route: Woodburn Premium Outlets.

Het was nog niet zo eenvoudig om een betaalbaar hotel te vinden dat geschikt was voor een gezin met kleine. Uiteindelijk werd het een standaardkamer bij Hampton Inn Portland East. Niet ideaal, maar door de locatie buiten het centrum was het wel een goede uitvalsbasis voor de rit naar de outlet, met onderweg het Oregon Welcome Center. Ook de Historic Columbia River Highway is snel te bereiken.

Bend

Een volgende leuke stop op de route is Bend. Je kunt vanuit Portland de mooie Historic Columbia River Highway nemen, die je onder meer langs Multnomah Falls voert (de beroemde langgerekte waterval met bruggetje erover). Het Columbia River Gorge-gebied waar je doorheen rijdt is prachtig.

Je kunt doorrijden tot The Dalles waar ook nog veel te zien is, maar wij bogen bij Hood River af richting het zuiden, om naar Bend te rijden. Bend heeft verschillende bezienswaardigheden in de buurt. Voor ons was dit echter een tussenstop om even te relaxen, dus we hebben hier niet zoveel ondernomen.

Voorbeeldroute Seattle - San Francisco - Multnomah Falls
Multnomah Falls

Crater Lake

Als je van Bend verder naar het zuiden rijdt, kom je langs Crater Lake National Park. Als je je beperkt tot de Rim Drive is Crater Lake is prima onderweg te bekijken, waardoor je hier niet meer dan één nacht nodig hebt. (Tenzij je lange trails wilt gaan lopen natuurlijk.) Wij verbleven bij het heerlijke Crater Lake Resort in een cabin, een plekje waar ik dan wel weer graag langer had gezeten!

Lassen Volcanic

Van Crater Lake gingen wij naar Lassen Volcanic NP, wederom een prachtig National Park op deze route. Als verblijfplaats kozen we een cabin van KOA Shingletown, ook weer een regelrechte aanrader! Lassen Volcanic is een erg mooi park met een heel afwisselend landschap. Blauwe meren, pruttelende zwavelpoelen en weidse uitzichten, wederom een must-see.

Voorbeeldroute Seattle - San Francisco - Lassen Volcanic NL
Lassen Volcanic NP

San Francisco

Eindbestemming van deze voorbeeldroute Seattle – San Francisco is San Francisco in Californië. Dit is nog wel een rit van zo’n vier uur vanaf Lassen Volcanic, onder meer omdat het verkeer rondom San Francisco een stuk drukker is. Hier ondervind je waarschijnlijk wel wat hinder van. Ben je een wijnliefhebber? Dan het is leuk om nog een tussenstop te maken bij de wijnregio’s in de buurt van San Francisco, zoals Napa of Sonoma.

Ik raad aan om minimaal twee (maar liefst meer!) nachten in de stad te verblijven. Er is zoveel te zien, waaronder Pier 39 bij Fisherman’s Wharf en het gevangeniseiland Alcatraz.

Wij kozen een betaalbaar hotel in San Francisco, iets buiten de stad: Best Western El Rancho Inn in Milbrae, met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hier konden we zelfs voor een prima bedrag een suite met aparte slaapkamer boeken, ideaal voor een verblijf met een klein kind. Vanaf San Francisco vlieg je weer terug, ook op deze route is er weer een rechtstreekse vlucht mogelijk naar Amsterdam.

Houd op deze route rekening met een one way fee (ook wel drop off fee genoemd) van het autoverhuurbedrijf. Bij het vergelijken van huurtarieven loont het om ook de verschillende one way fees naast elkaar te leggen, hier kunnen grote verschillen in zitten.

Voorbeeldroute Seattle - San Francisco - De Route
Seattle naar San Francisco op de kaart © Google Maps