Kennedy Space Center in Florida tickets

Zoek je Kennedy Space Center in Florida tickets? Lees dan snel verder! Kennedy Space Center, ook wel bekend als KSC, is een NASA-faciliteit aan de oostkust van Florida. Het is een van de best bewaarde ruimtevaartgebieden ter wereld en een populaire toeristische attractie in Florida. Het Kennedy Space Center is een must-see voor wie geïnteresseerd is in de ruimtevaart.

Wat is Kennedy Space Center?

Kennedy Space Center is een ruimtevaartcentrum, in 1968 opgericht door president John F. Kennedy. Het centrum is de thuishaven van een aantal van de meest iconische missies in de ruimtevaarthistorie, waaronder de Apollo-missies, de Space Shuttle-missies en de Exploration Mission-missies. Het Kennedy Space Center is een van de belangrijkste faciliteiten van NASA en het is verantwoordelijk voor het lanceren van belangrijke satellieten, wetenschappelijke experimenten en de missies naar de maan.

De Mission Zones

Het Kennedy Space Center Visitor Complex℠ is opgedeeld in verschillende Mission Zones. Deze bieden allemaal een unieke kijk op de Amerikaanse ruimtevaartgeschiedenis.

In de Mercury Mission Zone leren bezoekers de eerste Amerikaanse astronauten kennen, evenals de Mercury-raketten, capsule en andere gereedschappen die werden gebruikt voor de eerste ruimtevlucht. Je bekijkt er ook een replica van de Freedom 7-capsule en een film die de bezoekers meeneemt in deze historische missie.

De Gemini Mission Zone biedt een interessant kijkje in de ruimtevaarttechnologie die werd gebruikt tijdens de tweede Amerikaanse ruimtevaartmissie. In deze zone zijn onder andere een maquette van de Gemini-capsule, een replica van de Agena-raket en een authentieke Gemini-ruimtepak te vinden.

Het Apollo/Saturn V Center is het meest iconische deel van de Kennedy Space Center en biedt je een indrukwekkend beeld van de Apollo-missies. Bezoekers kunnen de enorme Saturn V-raket bekijken, de Apollo-capsule onderzoeken en een film bekijken over de Apollo-missies. Dit is ook de plek waar de KSC Explore Tour en de Kennedy Space Center Bus Tour eindigen.

In de Shuttle Launch Experience waan je je door middel van een realistische simulatie in een ruimtevaartlancering. Er is ook een replica van het ruimtevoertuig Atlantis te bewonderen, net als een tentoonstelling met artefacten uit de space shuttle-missies. Het Space Station Center biedt een kijkje in het International Space Station en de verschillende expedities die astronauten naar het ISS hebben ondernomen. Bezoekers kunnen ook een replica van de Japanse H-II Transfer Vehicle bekijken, en een film over de ISS-missies.

Koop hier je Kennedy Space Center tickets:

Kennedy Space Center Tours

Een van de meest populaire manieren om Kennedy Space Center te verkennen, is door het doen van een tour. De Kennedy Space Center Bus Tour is standaard bij je ticket inbegrepen en brengt je naar de meest populaire punten van het centrum.

Je kunt er ook voor kiezen om de Kennedy Space Center Explore Tour aan je ticket toe te voegen. Een ruimtevaartdeskundige neemt je dan mee op een rondleiding door het Space Center. De KSC Explore Tour gaat verder dan de Kennedy Space Center Bus Tour en maakt verschillende stops om unieke foto’s te maken. Je krijgt een goed beeld van talrijke ruimtevaarticonen zoals het Vehicle Assembly Building en het historische Launch Complex 39, waarbij je onderweg kunt uitstappen om foto’s te maken.

Lanceringen bij het Space Center

Kennedy Space Center is natuurlijk ook de plek waar allerlei lanceringen plaatsvonden en -vinden, zoals de spectaculaire Space Shuttle-missies. De lanceringen zijn vaak openbaar, zodat mensen de kans krijgen om live te zien hoe een raket de lucht in schiet. Als je geluk hebt, kun je dus een echte lancering zien tijdens je bezoek!

Kennedy Space Center tickets

Koop je Kennedy Space Center tickets online, zodat je helemaal voorbereid aan je bezoek begint. Kies voor de standaardtickets met algemene bustour, of ga voor de Explore Tour als je nog meer uit je bezoek wilt halen!

En heb je altijd al eens een echte astronaut willen ontmoeten? Boek dan de ‘Chat with an Astronaut’-optie! In een klein groepje luister je, onder het genot van een hapje en drankje, naar de indrukwekkende ervaringen van een echte ruimtevaarder. Wie anders dan iemand die zelf de ruimte in is geweest kan je vertellen hoe het is om een lancering mee te maken? Een ontmoeting om nooit te vergeten!

Reserveer hier je tickets voor het Kennedy Space Center in Florida: