Kortingspas voor San Francisco – Sightseeing Pass

Een kortingspas voor San Francisco kan je veel voordeel opleveren. Neem de Hop-on Hop-off bus, ontdek de stad per fiets en rust even uit op een boot tijdens een tour door de baai. Als je een aantal dagen in SFO gepland hebt en meerdere betaalde bezienswaardigheden wilt bezoeken, dan is de kans groot dat een kortingspas interessant voor je is! Maar ook als je maar één dag hebt om San Francisco te verkennen, kan een Sightseeing Pass voordelig zijn. Met de pas haal je alles uit de dag en heb je ondanks de beperkte tijd het gevoel The Golden City helemaal ontdekt te hebben.

San Francisco Sightseeing Pass

Er zijn een aantal dingen die je niet mag overslaan als je San Francisco bezoekt. Veel daarvan zijn gratis, dus daarvoor hoef je geen pas aan te schaffen. Pier 39 bijvoorbeeld kun je zo oplopen en de zonnende zeeleeuwen vragen ook geen kaartje voor je ze mag bewonderen.

Daarnaast zijn er verschillende highlights waar je wel een ticket voor nodig hebt, maar die niet bij een voordeelpas zijn inbegrepen. Wanneer je Alcatraz wilt bezoeken, kun je je ticket alleen rechtstreeks bij Alcatraz Cruises kopen. En voor een ritje met de cable car dien je gewoon een kaartje aan te schaffen. Is een kortingspas voor San Francisco dan wel de moeite, vraag je je misschien af. Dat is het zeker, mits je een aantal dingen op je lijstje hebt staan die wel bij de pas zijn inbegrepen.

Hop-on Hop-off bus San Francisco

Zo kun je met de San Francisco Sightseeing Pass gedurende één dag gebruikmaken van de Big Bus Hop-on Hop-off bus. Normaal betaal je hier ruim $ 50 voor, dus hiermee haal je de pas er al snel uit. Wil je in één dag een goed beeld krijgen van de stad en bijna alle belangrijke bezienswaardigheden voorbij zien komen? Dan is een tour met Big Bus ideaal.

De bus komt langs maar liefst twintig beroemde plekken, en overal kun je in- of uitstappen. Je rijdt bijvoorbeeld langs de Victoriaanse Painted Ladies die aan het Golden Gate Park liggen. Ook steekt de bus de Golden Gate Bridge over. Aan de overkant van de brug stopt hij bij het ‘vista point’, een plek met een mooi uitzicht op de brug en de stad. Deze bustour is dus hoe dan ook een aanrader als je de Sightseeing Pass koopt!

San Francisco Sightseeing Pass attracties

Naast de Hop-on Hop-off bus zijn er meerdere andere bezienswaardigheden en tours in San Francisco die je met de Sightseeing Pass kunt doen. Kies bijvoorbeeld voor een bezoek aan het altijd leuke Madame Tussauds.

De stad is ook erg geschikt om per fiets te ontdekken. Je kunt met de pas kiezen voor fietshuur in San Francisco of voor een van de tours met gids. Naast fietstours zijn er ook wandeltours met de pas te boeken, zoals een Fisherman’s Wharf Walking Tour die je onder andere meeneemt naar Pier 39.

Aquarium of the Bay korting

En last but not least is ook toegang tot Aquarium of the Bay bij de San Francisco Sightseeing Pass inbegrepen. Dit kleine maar fijne aquarium bij Pier 39 is leuk om te bezoeken als je met kinderen in San Francisco bent. Het staat in het teken van het onderwaterleven in de Baai van San Francisco, dus verwacht geen orka’s, maar vooral vissen, zeeotters, schildpadden en andere kleine waterdieren.

San Francisco Day Pass of Flex Pass?

De San Francisco Sightseeing Pass is er in twee vormen: een Day Pass en een Flex Pass. Een Day Pass koop je voor 1, 2, 3 of 5 dagen. Op die dagen mag je dan zoveel met de pas doen als je wilt. De Flex Pass koop je voor 2 – 6 attracties en is dus niet gebonden aan dagen.

Om te weten welke pas je moet kiezen, kun je het beste even een rekensommetje maken. Kijk hoeveel dingen je met de pas zou willen doen en hoeveel dagen je daarvoor hebt. Je ziet dan vanzelf welke optie het voordeligst voor je is.