Everglades airboat tour: ontdek de Everglades met een boottocht

Een Everglades airboat tour is een onvergetelijke ervaring! Everglades National Park in de buurt van Miami is een bijzonder natuurgebied in Florida. De Everglades is zelfs de grootste subtropische wildernis in The States. Er leven allerlei zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals zeekoeien, Amerikaanse krokodillen en de indrukwekkende Floridapanter. De beste manier om de moerassen van de Everglades te ontdekken, is per airboat.

Het ecosysteem van de Everglades

Everglades National Park is het derde grootste park op het Amerikaanse vasteland. Het herbergt een complex en kwetsbaar ecosysteem, dat bestaat uit moerassen van zaaggras, mangrovebossen en wetlands. Het zaaggras steekt op veel plekken boven het wateroppervlak uit, waardoor het moerasland ook wel โ€˜River of Grassโ€™ wordt genoemd.

Everglades National Park beslaat maar een vijfde van het Everglades-gebied. Het totale natuurgebied is meer dan 6000 vierkante kilometer groot. Iets teveel om in een dagje te bezoeken dus. Maar voor een eerste kennismaking met dit nationale park hoef je gelukkig ook niet het hele gebied te zien. Een wandeling aangevuld met een airboattour geeft je een prima indruk van deze bijzondere plek.

De Anhinga Trail

De Anhinga Trail is de populairste wandeling in het park. De trail begint bij het Royal Palm Visitor Center en loopt 1,2 kilometer (roundtrip) over een loopbrug. Onderweg kom je allerlei wildlife tegen en krijg je een goede indruk van het moerasgebied dat zo kenmerkend is voor dit park. Speur vooral naar alligators, want die zijn overal langs deze trail te zien.

Boek hier je Everglades boottour:

Beste airboattour in de Everglades

Wanneer je de Everglades bezoekt, mag je een tour met een airboat niet overslaan. Vraag je je af wat een airboat is? Een airboat (ook wel moerasboot of hovercraft genoemd) is een platte boot met een paar rijen zitplaatsen en een grote propeller achterop.

Er zijn drie door de National Park Service erkende airboatbedrijven in Everglades National Park, namelijk Coopertown, Everglades Safari Park en Gator Park. Deze liggen alle drie langs de Tamiami Trail (US 41), op ongeveer een uur rijden van Miami Beach. De drie bedrijven bieden vergelijkbare tours aan en worden online ook allemaal ongeveer even goed beoordeeld.

Wildlife show in de Everglades

Extra leuk is het om na je airboat tour nog een dierenshow bij te wonen. Everglades Safari Park en Gator Park bieden dit beide aan. Zelf deed ik ooit een tour met Everglades Safari Park. Deze wordt gevolgd door een interessante wildlife show, waarbij je meer leert over de dieren in het park en hoe ze zich hebben aangepast aan de unieke omstandigheden. Je mag na de show zelfs op de foto met een kleine alligator!

Boek hier je Everglades airboat tour: