Helikoptervlucht over de Grand Canyon vanuit Las Vegas

Een helikoptervlucht over de Grand Canyon vanuit Las Vegas: a dream come true! De Grand Canyon is een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen ter wereld. Heb je iets te vieren of ben je om een andere reden op zoek naar een unieke manier om dit bijzondere landschap te bewonderen? Dan is een helikoptervlucht de perfecte activiteit. De Grand Canyon is vanuit Las Vegas gemakkelijk te bereiken per heli: een unieke kans om de Grand Canyon van bovenaf te zien en te ervaren.

Boek hier je Grand Canyon helikoptervlucht vanuit Las Vegas

Hoe verloopt de helikoptervlucht?

De vlucht begint op het vliegveld in Las Vegas, waar het vriendelijke personeel van de helikoptermaatschappij je ontvangt. Voordat je instapt, krijg je alle veiligheidsinstructies te horen en word je uitgerust met een headset, zodat je de piloten kunt horen tijdens de vlucht.

Wanneer de helikopter opstijgt, word je meteen getrakteerd op een adembenemend uitzicht op Las Vegas en de woestijn. Het is een unieke manier om de stad te zien, vanuit de lucht en ver boven de drukte van de stad.

Maar dat is pas het begin! Want het hoogtepunt van de vlucht is natuurlijk het moment dat je de Grand Canyon nadert. De kloof en kleurrijke rotsformaties zijn vanuit de lucht nóg indrukwekkender dan vanaf de grond. Je kunt de rivier de Colorado zien stromen door het midden van de canyon, en het uitzicht is fantastisch.

Tijdens de vlucht bekijk je de canyon vanuit verschillende hoeken. De piloten geven interessante informatie over de geologie en geschiedenis van de canyon, wat de trip ook nog eens heel leerzaam maakt.

En na afloop land je natuurlijk gewoon weer in Las Vegas, waar je de dag geweldig afsluit met een bezoek aan een spectaculaire Cirque du Soleil-show!

De Grand Canyon: een uniek natuurverschijnsel

De diepe kloven en kleurrijke rotsformaties van de canyon zijn adembenemend mooi. De geologie van de Grand Canyon is indrukwekkend. De canyon is ontstaan door miljoenen jaren van erosie door de rivier de Colorado. De rotsen in de canyon zijn heel oud, sommige zelfs wel twee miljard jaar. De verschillende lagen vertellen het verhaal van de geschiedenis van de aarde, van oud tot nieuw.

De onderste lagen bestaan onder andere uit graniet, en de bovenste lagen bestaan uit zandstenen en kalkstenen. De kleurrijke rotsformaties zijn het resultaat van oxidatie en verwering van de mineralen in de rotsen, onder andere door wind en regen. De Grand Canyon is een bijzonder geologisch verschijnsel en vanuit een helikopter zijn de schoonheid en grootsheid van de canyon extra indrukwekkend.

Ik raad iedereen aan om een vlucht met de helikopter naar de Grand Canyon vanuit Las Vegas te maken. Het is een super bijzondere manier om dit indrukwekkende landschap te bewonderen!

Is een helikoptervlucht over de Grand Canyon de moeite waard?

Een helikoptervlucht over de Grand Canyon is natuurlijk niet goedkoop. Maar het is de ervaring meer dan waard! Ik geloof niet dat iemand ooit spijt heeft gehad van deze tour. Het is een unieke manier om de prachtige natuur van de Grand Canyon te ervaren.

Je kunt kiezen voor verschillende soorten tickets in uiteenlopende prijscategorieën. Van alleen de vlucht tot pakketten inclusief hoteltransfers, lunch en champagne. Welke optie je ook kiest, het is gegarandeerd een once in a lifetime experience!

De prijs van een helikoptervlucht over de Grand Canyon

De prijzen voor de helikoptervlucht verschillen enorm, afhankelijk van welk pakket je precies kiest. De goedkoopste optie begint bij zo’n 225 euro per persoon. Maar er zijn ook pakketten van wel 700 euro, waarbij je een hele dag onderweg bent en landt op de bodem van de canyon!

Welke helikoptervlucht moet ik kiezen?

Er zijn verschillende aanbieders van helikoptervluchten tussen Las Vegas en de Grand Canyon. Ze bieden allemaal verschillende vluchten aan, dus welk bedrijf je moet kiezen hangt ook af van je specifieke wensen en eisen. Een aantal van de meest populaire aanbieders zijn:

  • Maverick Helicopters: Dit bedrijf biedt luxueuze vluchten en staat bekend om zijn VIP-ervaringen. Deze luxe helikoptervlucht met champagne heeft een topscore!
  • Papillon Grand Canyon Helicopters: Deze aanbieder is een van de oudste en meest ervaren in de industrie en biedt een aantal verschillende vluchten, waaronder vluchten naar beneden in de canyon en vluchten met een landing op de bodem van de canyon.
  • Sundance Helicopters: Dit bedrijf biedt vluchten met een VIP-ervaring, tours met champagne, speciale vluchten met een landing op de bodem van de canyon, zonsondergangvluchten, et cetera.

Dit is de beste tijd voor een helikoptervlucht over de Grand Canyon

Wanneer je een Grand Canyon helikoptervlucht gaat boeken, heb je soms de keuze uit meerdere tijdsloten. Dan vraag je je misschien af voor welke tijd je moet kiezen. Vooropgesteld: deze tours zijn altíjd fantastisch, welk moment je ook kiest. Het maakt dus ook eigenlijk niet uit of je nu in de ochtend, rond het middaguur of aan het eind van de dag vliegt, het uitzicht is altijd adembenemend.

Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen ochtend-, middag- en avondvluchten:

  • Zicht: Ochtendvluchten bieden de kans op het zien van de prachtige zonsopgang boven de Grand Canyon, terwijl je tijdens een avondvlucht soms de mogelijkheid hebt om de zonsondergang te zien. Middagvluchten zijn een goede optie voor heldere dagen, omdat de zon dan op zijn hoogste punt staat en je de meeste details van de canyon kunt zien.
  • Temperatuur: Ochtenden en avonden zijn natuurlijk vaak koeler dan de middag. Een ochtend- of avondvlucht is dan ook aan te raden voor meer comfort, vooral in de zomer.
  • Drukte: Ochtend- en avondvluchten zijn vaak minder druk dan middagvluchten. Dus als je liever een rustige vlucht hebt, dan is het aan te raden om een vlucht te boeken ruim voor of na de lunch. Al zijn in het hoogseizoen de vluchten sowieso vaak enkele weken van tevoren al volgeboekt en is het dus aan te raden om voor vertrek online te reserveren.
  • Licht: ‘s Ochtends en ‘s avonds is er een andere lichtinval dan ‘s middags, waardoor de canyon er anders uitziet. Ochtendlicht is vaak zachter en geeft een andere sfeer dan het felle zonlicht van de middag. Een vlucht aan het eind van de middag, keert weer terug in Las Vegas als het donker is. Hierdoor heb je met een beetje geluk aan het eind van de vlucht nog een bonus van alle lichtjes van de Strip.
  • Prijs: Ochtend- en avondvluchten zijn vaak duurder dan middagvluchten.
  • Weer: ‘s Ochtends en ‘s avonds is de lucht vaak rustiger dan ‘s middags. Hierdoor is het helderder.

Boek hier je Grand Canyon helikoptervlucht vanuit Las Vegas

FAQ

Hoe lang duurt de vlucht van Las Vegas naar de Grand Canyon per helikopter?

De vlucht van Las Vegas naar de West Rim van de Grand Canyon duurt ongeveer 30 minuten en van Las Vegas naar de South Rim ongeveer 45 minuten.

Kan ik foto’s en video’s maken tijdens de vlucht?

Ja, tijdens alle helikoptervluchten naar de Grand Canyon kun je zelf foto’s en video’s maken.

Wat kost een helikoptervlucht naar de Grand Canyon vanaf Las Vegas?

De prijs voor een helikoptervlucht naar de Grand Canyon vanaf Las Vegas varieert, afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere de tijd van het jaar, de duur van de vlucht, de route die wordt gevlogen en de aanbieder van de vlucht zijn hierop van invloed. In het algemeen liggen de prijzen voor een standaard helikoptervlucht van ongeveer 30-45 minuten tussen de 225 en 500 euro per persoon. Er zijn ook luxe vluchten beschikbaar tegen een hogere prijs.