Bezoek Antelope Canyon X – de onbekende slotcanyon in Arizona!

Overweeg je Antelope Canyon X te bezoeken? Hoewel het een minder bekende canyon is, is Canyon X bij Page ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende plekken in Arizona. Door deze smalle kloof, gelegen in het Navajo-reservaat, maak je een spectaculaire wandeling die je niet snel zult vergeten. In dit artikel bespreek ik alle belangrijke informatie over Antelope Canyon X die je moet weten voordat je er naartoe gaat.

Wat is Antelope Canyon X?

Antelope Canyon X is een kloof in het Navajo-reservaat in Arizona. Het is een smalle kloof van ongeveer 400 meter lang, waarvan de muren bestaan uit indrukwekkende tinten rood, bruin en oranje. De kloof is gevormd door jarenlange erosie van water en wind die door het gesteente sneden. De Canyon dankt zijn naam aan de X die je (ongeveer) ziet als je de canyon van bovenaf bekijkt.

Boek hier meteen je Canyon X tour tickets:

Waar ligt Antelope Canyon X?

Antelope Canyon X is een van de dingen die je kunt bezoeken vanuit Page, Arizona. Het ligt op ongeveer 17 mijl ten noordoosten van deze stad. Canyon X bevindt zich in het Navajo-reservaat en wordt beheerd door Navajo-gidsen. Zij zijn ook degenen die bezoekers door de kloof leiden.

Kun je Canyon X bezoeken?

Ja, het is mogelijk om Canyon X te bezoeken, maar je kunt er niet op eigen houtje heen. Het Navajo-reservaat beheert namelijk de kloof en bezoeken kan alleen onder leiding van een gids. Je moet dus een tour boeken om Canyon X in te komen. Het is aan te raden om de tour van tevoren online te reserveren, dan ben je verzekerd van toegang. Je kunt kiezen uit verschillende tijden en je tour altijd weer annuleren als de plannen toch veranderen.

Welke moet je kiezen: Canyon X of Antelope Canyon?

Alledrie de kloven zijn uniek en zeker een must-visit in Arizona. Wist je dat ze ook allemaal met elkaar verbonden zijn? Als je er doorheen zou lopen, zou je beginnen bij Canyon X, vervolgens door Upper komen en daarna door Lower. Dit is als bezoeker helaas niet mogelijk, maar het geeft je wel een idee van hoe de canyons tot hetzelfde ‘gangenstelsel’ behoren.

Omdat Upper en Lower Antelope Canyon bekender zijn, kiezen de meeste toeristen daarvoor. En is Canyon X dus de minst druk bezochte van de drie. Als je op zoek bent naar een iets minder toeristische kloof, is Canyon X dus zeker de moeite waard om te overwegen. Is het je eerste keer hier en wil je voor de meest ultieme ervaring gaan? Dan zou ik toch kiezen voor Upper of Lower Antelope Canyon.

Qua looks lijkt Canyon X eigenlijk op een mix van Upper en Lower. Het heeft de lichtstralen van Upper Antelope Canyon en de steile afdalingen van Lower Antelope Canyon. Helaas is ook Canyon X hierdoor niet toegankelijk voor mindervaliden.

Wat is de beste tijd voor Canyon X?

Het beste seizoen om Canyon X te bezoeken is in de lente en herfst. Qua tijdstip is het aan te raden om je bezoek tussen 10.30 en 13.00 uur te plannen. En dan in verband met de lichtinval het liefst op een heldere, zonnige dag. Ga je in het hoogseizoen? Wacht dan ook niet te lang met het boeken van een hotel in Page!

Hoeveel kost het om Antelope Canyon X te bezoeken?

De toegangsprijs tot Antelope Canyon X is ongeveer $ 60 voor een tour van 1,5 uur. Er is maar één aanbieder van tours in Canyon X, dus je hoeft geen tours te vergelijken. Het is aan te raden om je tickets vooraf online te reserveren, omdat op populaire momenten de tours over het algemeen uitverkocht raken.

Reserveer hier online je Canyon X tickets:

Neem dit mee bij je bezoek

Heb je een trip naar Canyon X gepland? Dan vraag je je misschien af wat je mee moet nemen. Dat hangt natuurlijk een beetje af van de (weers)omstandigheden, maar het is sowieso aan te raden om comfortabele wandelschoenen te dragen.

Het kan in de kloof wat koeler aanvoelen, dus kleding in laagjes is ook handig. Daarnaast nog iets van een pet of hoed en zonnebril om jezelf te beschermen tegen de felle zon. En last but not least: vergeet je camera niet! De kloof leent zich tenslotte uitstekend voor geweldige fotomomenten!