Fenway Park in Boston bezoeken? Boek een tour door het Red Sox stadion!

Fenway Park in Boston bezoek je natuurlijk als je een wedstrijd van de iconische Boston Red Sox bijwoont. Maar als het team niet (thuis) speelt tijdens je bezoek aan Boston, is er nog een andere manier om dit bijzondere stadion vanbinnen te bekijken: door een Fenway Park tour te boeken!

Ik heb deze rondleiding zelf gedaan en kan hem iedereen aanraden. Je hoort alle verhalen over de Red Sox en komt op plekken waarvan de deuren tijdens een gewone wedstrijd gesloten blijven.

Boek hier:

Over Fenway Park

Fenway Park is dus het stadion van baseballteam de Red Sox. Het opende in 1912 en is daarmee het oudste nog in gebruik zijnde stadion van de MLB (Major League Baseball). Het is ook opgenomen op de lijst van National Register of Historic Places. Naast baseballwedstrijden kun je er ook voetbal- en ijshockeywedstrijden bekijken, Γ©n worden er af en toe concerten gegeven.

Fenway Park ligt iets buiten het stadscentrum van Boston. Een bezoek aan het stadion kun je daarmee heel goed inpassen tijdens een dagje sightseeing, bijvoorbeeld als je Boston met de fiets verkent.

Rondleiding door het Red Sox-stadion

Het stadion is ontzettend karakteristiek. Zelfs als je totaal geen verstand hebt van baseball of gewoon niet zoveel hebt met de sport, is het echt leuk om hier rond te kijken. Je loopt eerst over de tribunes van het stadion, waar je meteen een blik kunt werpen op de bekendste feature van Fenway Park: The Green Monster. Op deze grote groene muur aan de achterkant van het veld zie je het scorebord. En je kunt tijdens wedstrijden zelfs een zitplaats reserveren bovenaan de muur.

De gids neemt je vervolgens mee door het hele gebouw en stopt telkens op verschillende plekken om interessante verhalen te vertellen. Je hoort alles over de geschiedenis van het stadion en wat er in zijn meer dan honderdjarige bestaan allemaal heeft plaatsgevonden. Je ziet de stadion-moestuin, de luxe leren stoelen bovenin en de ruimte waar de pers altijd zit om verslag te doen.

De tour eindigt in het kleine museum van het stadion. Hier kun je nog even rustig rondkijken om de memorabilia te bewonderen die er zijn tentoongesteld. En als je geluk hebt, heeft je gids zelfs nog een indrukwekkende championship ring bij zich!

Wil je nog meer bezienswaardigheden in Boston bezoeken? Bekijk dan zeker de Boston CityPASS voor korting!

Praktische informatie over de Fenway Park Tour

Wij deden de tour zelf met onze vierjarige zoon en dat ging prima. Het duurt ongeveer een uur en je loopt veel rond, dus er is genoeg afleiding en beweging voor (kleine) kids. Houd er wel rekening mee dat je véél trappen op en af gaat. De tour is daardoor minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Rugzakken mogen niet mee naar binnen. Heb je die toch bij je? Dan zit er een paar minuten verderop een slijterij waar je je tas voor $ 5 achter kunt laten en na de tour weer op kunt halen. Wij hebben hier gebruik van gemaakt en dat werkte prima.

Boek hier: