Souvenirs from The States: San Francisco Giants Certificaat

Uiteraard neem ik na elke vakantie een hoop verschillende souvenirs mee naar huis, van reclamefolders tot koelkastmagneten en van koffiemokken tot kleding. In deze serie zet ik telkens een van mijn souvenirs uit de Verenigde Staten in de spotlight.

In 2013 maakten we in een kleine maand een roadtrip van Chicago naar San Francisco, onze derde reis naar de VS en de tweede keer dat we in San Francisco kwamen. Na een intensieve trip van een paar weken kwamen we aan in the City by the Bay, waar we de laatste dagen van de vakantie gingen doorbrengen. Behalve Alcatraz en uiteraard een bezoekje aan de zeeleeuwen op Pier 39 stond er ook een sportwedstrijd op de planning. Dit zou de eerste keer worden dat we een Amerikaanse wedstrijd gingen meemaken, sindsdien probeer ik als het even kan elke vakantie een wedstrijd te zoeken die we kunnen bijwonen.

De allerlaatste dag van de reis gingen we aan het eind van de middag op weg naar het AT&T Park, waar die avond de San Francisco Giants zouden spelen tegen de Los Angeles Dodgers. In de bus zaten we al tussen de supporters met Giants-shirts en toen we uitstapten werd al snel duidelijk welke kant we op moesten: volg de fans! We hadden onze (voordelige) tickets gekocht op StubHub, waar kaarten worden aangeboden van bijvoorbeeld seizoenskaarthouders die zelf niet kunnen. Na het scannen van de tickets bij de ingang en een kleine bagagecheck waren we binnen! Wat een groot stadion, waar vinden we in vredesnaam onze plaatsen?

Een van de stewards zag dat we een beetje verdwaasd rondliepen en vroeg of hij ons kon helpen. Hij legde uit hoe we bij onze plekken konden komen en vroeg of het onze eerste wedstrijd was. We vertelden dat we uit Nederland kwamen en dit inderdaad onze eerste baseballwedstrijd was. Dan had hij nog wel een leuke tip voor ons: haal een first timers-certificaat bij Guest Services! Dat klonk leuk en aangezien we nog tijd genoeg hadden konden we voor de wedstrijd begon nog wel even langs deze balie lopen. Hier vroegen ze onze namen, waarna we een prachtig certificaat in een mapje meekregen met de tekst ‘The Giants Welcome You to Your First Baseball Game!’, met daaronder de datum van de wedstrijd en de naam van de tegenspelers.

Certificate 1

Dit was zo’n leuk souvenir dat we er eigenlijk niks meer bij hoefden te kopen. (Dit hebben we uiteraard toch gedaan, er ging ook een oranje miniknuppel mee ;)) De Giants hebben die avond niet gewonnen, maar de geweldige sfeer in het stadion, de overheerlijke garlic fries en natuurlijk het prachtige certificaat maakten het toch een avond om nooit te vergeten!