Boek: National Parks of the U.S.A.

Het boek National Parks of the U.S.A. is een must-have voor Amerika-fans! Ik kwam het onlangs online tegen en heb het meteen besteld. Een paar dagen later lag het op mijn deurmat en ik was direct verkocht, wat een prachtig boek! Hieronder geef ik je een sneak peek (en kun je het, als je net zo enthousiast bent als ik, meteen bestellen).

In National Parks of the U.S.A. van Kate Siber en Chris Turnham worden allerlei bekende en minder bekende nationale parken van Amerika in de spotlight gezet, zowel in tekst als beeld. De prachtige illustraties trekken meteen de aandacht. Het boek is gevuld met deze mooie afbeeldingen, aangevuld met (Engelstalige) wetenswaardigheden over de parken. In totaal worden 21 van de 58 National Parks beschreven, waaronder de Everglades, Grand Canyon, Yellowstone en Yosemite. De stijl van de tekeningen doet denken aan de ‘retro’ ansichtkaarten die je bij de meeste parken kunt kopen, en waarvan wij (en volgens mij veel meer Amerika-reizigers!) er verschillende ingelijst aan de muur hebben hangen.

National Parks of the U.S.A. is opgedeeld in verschillende gebieden: Alaska, West, Southwest, Rocky Mountains, Central, East en Tropics. Elk gebied begint met een overzichtskaart, met hierop de National Parks aangegeven die verderop in het boek uitgelicht zullen worden. De rijk geïllustreerde pagina’s maken je meteen nieuwsgierig naar welke informatie er over je favoriete park vermeld wordt en vooral naar wat voor mooie tekeningen erbij zullen staan! Vervolgens is aan elk van deze parken een aantal pagina’s gewijd. De prachtige illustraties laten zien wat het park aan bezienswaardigheden, flora en fauna te bieden heeft.

National Parks of the U.S.A. is erg leuk en informatief, zowel voor kinderen als volwassenen. De kleintjes kunnen plaatjes kijken en oudere kinderen kunnen lezen over de parken die ze gaan bezoeken of al bezocht hebben. Daarnaast misstaat het niet op de koffietafel! Officieel is de aanbevolen leeftijd 8 tot 11 jaar, maar dat kun je wat mij betreft meteen weer vergeten. Dit boek is echt een aanrader voor elke Amerika-fan, jong en oud.

Je kunt National Parks of the U.S.A. hier kopen

Leave a Reply

Your email address will not be published.