Voorbeeldroute: Washington DC – Miami

Een handige voorbeeldroute Washington DC – Miami vind je hieronder. Deze roadtrip van Washington DC naar Miami, Florida laat je kennismaken met de diversiteit van de Amerikaanse oostkust. Er zijn verschillende mooie routes mogelijk tussen deze twee steden. Wij kozen ervoor om via de Smoky Mountains te rijden en zelfs Nashville mee te nemen. Mede door deze ‘omweg’ via de muziekstad is dit een hele afwisselende reis, waarbij je grote steden, natuur en bezienswaardigheden combineert. Een roadtrip van Washington naar Miami kan normaal gesproken in ongeveer twee weken. Wil je Nashville meenemen? Reken dan op een week of drie.

Kilometer: 3000
Aantal dagen: +/- 21
Grote steden: 5
National Parks: 2

Staten: 6

Washington DC

Bij deze oostkust-roadtrip begin je met een aantal dagen Washington DC. Een stad die je absoluut gezien moet hebben! Je kunt er vanaf Amsterdam rechtstreeks op vliegen en het heeft veel te bieden. In Washington zijn verschillende gratis musea te bezoeken. Ook Arlington Cemetery, het US Capitol en natuurlijk het Witte Huis zijn de moeite van een bezoek waard.

Roanoke

Na een aantal dagen in DC rijd je via Shenandoah National Park en de Skyline Drive die hier doorheen loopt naar Roanoke. Je komt door een prachtig gebied met adembenemende uitzichten op het omliggende berglandschap. Vertrek ‘s ochtends op tijd, zodat er genoeg tijd is voor deze indrukwekkende rijdag. Eén overnachting in Roanoke is voldoende, aangezien het puur een tussenstop is.

Asheville

Volgende stop is Asheville. Je rijdt hier naartoe via de Blue Ridge Parkway. Je kunt de hele Parkway rijden, maar dan ben je lang onderweg (zeker een uur of acht). Het is echter ook mogelijk om het af te wisselen met een stukje highway, zodat je iets sneller gaat. Rijd in ieder geval het laatste deel van Boone naar Asheville over de Blue Ridge Parkway, want dit is het mooiste stuk van de route. Je komt prachtige overlooks tegen over het omliggende glooiende groen!

Voorbeeldroute Washington DC - Miami - Blue Ridge Parkway
Blue Ridge Parkway

Gatlinburg

Gatlinburg is een toeristisch stadje aan de rand van de Great Smoky Mountains. Tussen Asheville en Gatlinburg kun je Chimney Rock beklimmen. Ook kom je door Pisgah National Forrest, waar onder andere een mooie waterval te zien is. Gatlinburg zelf is de perfecte uitvalsbasis voor de Smoky Mountains en ik raad dan ook aan om hier meerdere overnachtingen te boeken. ‘s Avonds kun je leuk eten bij een van de vele restaurantjes in het plaatsje en niet te vergeten proeven van de beroemde Moonshine.

Voorbeeldroute Washington DC - Miami - Gatlinburg
Gatlinburg

Nashville

Zoals gezegd kozen wij zelf voor een ‘detour’ via Nashville en dit kan ik iedereen aanraden! Deze muziekstad is een echte must-see en is prima in te passen in een oostkust-reis. Boek in Nashville minimaal twee nachten, zodat je voldoende tijd hebt om de stad zowel overdag als ‘s avonds te verkennen.

Voorbeeldroute Washington DC - Miami - Nashville
Nashville

Bezoek in Nashville een show van de Grand Ole Opry: de countryshow die nog altijd meerdere keren per week live op de radio wordt uitgezonden

Chattanooga

Volgende stop is Chattanooga. Onderweg kom je langs Jack Daniel’s Distillery, die je niet mag overslaan. Zelfs als je niet van whiskey houdt is deze distilleerderij de moeite van een bezoek waard. Er worden hier verschillende tours gegeven, met of zonder proeverij. In Chattanooga zelf zijn ook verschillende interessante bezienswaardigheden, namelijk Ruby Falls, Rock City en de Incline Railway. Wil je ze alledrie bezoeken, dan is het de moeite om een combinatieticket te kopen.

Atlanta

Als volgende plaats kozen wij voor Atlanta, een stad met verschillende leuke bezienswaardigheden. We bezochten hier CNN, waar je een studiotour kan boeken, en the World of Coca-Cola, een museum geheel gewijd aan Amerika’s lievelingsdrankje (vooral de proeverij aan het eind is spectaculair). Atlanta heeft nog veel meer te bieden, dus wil je dit allemaal zien, boek dan zeker drie nachten! (Wij bleven er twee.)

Savannah

Tijd om richting de kust te gaan! Savannah is een prachtig historisch plaatsje waar je vanaf Atlanta in zo’n vier uur naartoe rijdt. Neem de tijd om rond te dwalen in dit gezellige stadje vol pleinen, parkjes en oude huizen en ga ‘s avonds een hapje eten aan de rivier. Minimaal twee overnachtingen is aan te raden.

Voorbeeldroute Washington DC - Miami - Savannah
Savannah, Georgia

Orlando

Next state: Florida! We laten Georgia achter ons en rijden de Sunshine State binnen. Houd op de staatsgrens even pauze bij het Florida Welcome Center, voor wat kaarten en folders en een vers glaasje sinaasappel- of grapefruitsap. Wil je ook nog even goed shoppen deze reis, dan kun je hiervoor terecht bij de St Augustine Premium Outlets. Orlando zelf staat natuurlijk bekend om zijn vele pretparken. Wij kozen voor twee overnachtingen, zodat we één dag hadden voor een bezoek aan Universal Studio’s. Mocht je meer pretparken willen bezoeken, dan kun je het beste wat meer nachten blijven.

Voorbeeldroute Washington DC - Miami - Universal Studio's Orlando
Universal Studio’s Orlando

Miami

Laatste stop op deze voorbeeldroute Washington DC – Miami is dus Miami. Een goede plek om nog een paar dagen in alle rust te genieten van zon, zee en strand voor je weer terugvliegt naar Nederland!

Voorbeeldroute Washington DC - Miami - De Route
Route op de kaart © Google Maps