Jack Daniel’s Distillery Tennessee

Jack Daniel’s Distillery in Tennessee is een superleuke bezienswaardigheid in het plaatsje Lynchburg. De distilleerderij van het beroemde whiskeymerk ligt op een prachtig terrein tussen Nashville en Atlanta. Het is echt de moeite waard om te bezoeken, zelfs als je eigenlijk geen whiskey lust.

Tours bij Jack Daniel’s Distillery

Het is mogelijk om bij aankomst in de distilleerderij een tour te boeken. Je kunt het terrein niet op eigen gelegenheid bezoeken. De tours bestaan altijd uit een rondleiding langs alle plekken van de distilleerderij. Ze laten je hierbij alle stappen zien die onderdeel zijn van het proces whiskey stoken. Daarnaast zijn er voor de liefhebbers als aanvulling op de tour verschillende proeverijen te doen. Er zijn vier opties:

  • The Dry County Tour: Dit is de ‘basistour’, voor als je nog moet rijden, rondreist met kinderen of niet zo’n fan bent van whiskey. Ik heb deze tour zelf gedaan en vond hem erg leuk. Het terrein is heel mooi onderhouden en het is heel interessant om het hele productieproces van de drank te zien. Je komt langs alle plekken die iets aan dit proces bijdragen, van de waterbron die al vanaf het prille begin de basis van de whiskey vormt, tot de plek waar het houtskool gemaakt wordt dat wordt gebruikt om de drank te zuiveren.
  • The Flight of Jack Daniel’s Tour: Deze tour is hetzelfde als de Dry County Tour, maar wordt aangevuld met een stop bij ‘historic Barrelhouse 1-14’. Hier krijg je de kans om vijf JD-producten te proeven.
  • The Angel’s Share: Ook bij deze tour wordt de rondleiding aangevuld met een proeverij, maar hierbij proef je de whiskey rechtstreeks uit de vaten.
  • The Taste of Lynchburg: Als je echt all-in wilt gaan, kun je ook voor dit uitgebreide pakket gaan. De tour en proeverij zijn ook hierbij inbegrepen, en daarnaast geniet je van een uitgebreide lunch bij Miss Mary Boboโ€™s Boarding House Restaurant.

Je kunt de tours van tevoren online boeken of ter plaatse tickets kopen. Naast de plekken die je met de tours bezoekt, kun je op eigen gelegenheid rondkijken in de Jack Danielโ€™s Visitorย Center Exhibit Hall en de White Rabbit Bottle Shop, waar je een fles JD kunt kopen voor thuis.

Jack Daniel's Distillery Tennessee - Jack's office

Jack Daniel’s locatie

De distilleerderij ligt in Lynchburg, Tennessee. Grote kans dat je in de buurt komt tijdens een roadtrip aan de oostkust, bijvoorbeeld wanneer je van Washington DC naar Miami toert. Wij kwamen zelf uit Nashville en waren op weg naar Chattanooga. Lynchburg ligt dan precies in het midden, op een kleine anderhalf uur zuidwaarts vanuit Nashville. Vanaf daar is het nog een keer anderhalf uur naar Chattanooga. Atlanta ligt nog een uur en 45 minuten verderop.

Jack Daniel's Distillery Tennessee - De Tour

Lynchburg Hardware & General Store

Lynchburg zelf een klein, maar een leuk stadje om na je bezoek aan de distilleerderij nog even rond te kijken. Voor een uitgebreide collectie Jack Daniel’s merchandise en souvenirs moet je bij de Lynchburg Hardware & General Store in het centrum(pje) zijn. De winkel is een attractie op zich, met een hele sfeervolle en foto-waardige inrichting vol Jack Daniel’s props. Je gaat hier absoluut slagen voor leuke souvenirs, van pressed pennies en magneten tot allerlei etenswaren en snacks met een vleugje JD. En als je na je bezoek aan deze store zin hebt in wat lekkers, dan kun je nog even langs het ijszaakje er schuin tegenover. Deze heet Prince’s Parlor en ze hebben heerlijke ‘famous JD ice cream’.

Jack Daniel's Distillery Tennessee - Lynchburg Hardware & General Store