World of Coca-Cola in Atlanta

The World of Coca-Cola in Atlanta is voor iedereen die in de buurt is een echte must-do! Of je nou een liter Coca-Cola per dag wegklokt of het houdt bij een enkele Baco op een feestje, dit museum is zo divers dat het echt leuk is voor jong en oud.

World of Coca-Cola tickets

Ik bezocht het museum – al dekt het woord ‘experience’ beter de lading – tijdens mijn rondreis in juni 2016. Ik vond het verrassend leuk. Je kunt online je World of Coca-Cola tickets kopen, dat scheelt ter plaatse een tijdje in de rij bij de kassa, want je kunt direct doorlopen naar binnen. Bij binnenkomst werden we verwelkomd door een team van colameisjes- en jongens van wie we al meteen een flesje frisdrank kregen aangereikt. We hadden de keuze uit regular, light of zero en ik besloot (voor mij hoeft het niet zo zoet) voor de zero te gaan.

Entree

Introductie tot het museum

In de entree moesten we onder het genot van ons drankje even wachten tot we de volgende zaal binnen konden, waar een eerste introductie van het merk werd gegeven. Een (in ons geval) colajongen vertelde het een en ander over het merk, vroeg waar het publiek zoal vandaan kwam, etc. Na dit welkomstpraatje gingen de deuren naar de volgende ruimte open: een enorme bioscoopzaal. Hier werd een korte film vertoond over het merk Coca-Cola. Het was natuurlijk één grote reclamespot, maar zo mooi verpakt dat me dat eigenlijk niks kon schelen :D

Welkomstruimte

World of Coca-Cola exposities

Toen de colamovie was afgelopen, was het eindelijk tijd om het museum zelf te betreden. De rest kun je op eigen gelegenheid verkennen. Er zijn verschillende exposities te zien, onder andere over de ontwikkeling van het flesje, de marketing door de jaren heen en het geheime recept (dat we overigens nog steeds niet weten, dus ons eigen cola-imperium laat nog even op zich wachten…).

Kunstwerk
Marketing

Drankjes proeven

Last but not least is er de geweldige afdeling internationale drankjes. Hier kun je zo’n honderd verschillende drankjes proeven die Coca-Cola over de hele wereld produceert, van Japans wortelsap tot Georgische icetea. Ondanks het voortdurende gedweil van een aantal ijverige dames bleven mijn schoenen hier nog flink aan de grond plakken, maar ik had het er graag voor over. Het was erg grappig om al die verschillende drankjes en smaken uit te proberen.

Ook konden we op deze afdeling onze eigen mix maken, van een bestaand drankje met een toegevoegde smaakstof. Ik was erg tevreden over mijn Ginger Ale Lime, dus gratis tipje voor Mr. Cola: ik zou hem opnemen in de productie.

Proeven
Zelf mixen

Shop

Voor we het museum (via de bekende souvenirwinkel) verlieten, liepen we nog langs een lopende band waar allemaal colaflesjes op ronddraaiden en konden we een flesje meenemen voor thuis. Door alle interactieve en proefelementen is World of Coca-Cola een heel divers en leuk museum, zowel voor kinderen als volwassenen. Een echte aanrader voor iedereen die Atlanta bezoekt!

Souvenirs

Leave a Reply

Your email address will not be published.