Alles over de Atlanta CityPASS

Voor wie een bezoek aan Atlanta heeft gepland, is de Atlanta CityPASS de overweging waard. Zeker als je van plan bent om meerdere bekende bezienswaardigheden in de stad te bezoeken. Deze voordeelpas voor Atlanta geeft je namelijk korting op de entree van vijf populaire bezienswaardigheden!

Bestel je Atlanta CityPASS hier:

Wat is de Atlanta CityPASS?

De CityPASS voor Atlanta is een kortingspas. Hij geeft je zo’n 40% korting op de entree van een aantal top bezienswaardigheden van de stad. De pas is negen dagen geldig en heel flexibel, dus super handig als je Atlanta gaat verkennen.

Wat kun je doen met de pas?

De Atlanta CityPASS geeft je zonder bijbetaling toegang tot vijf bekende bezienswaardigheden. Drie hiervan zijn standaard inbegrepen en de andere twee mag je kiezen uit drie keuze-opties:

Inbegrepen: Georgia Aquarium

Het Georgia Aquarium in Atlanta is een van de attracties die standaard bij de CityPASS zijn inbegrepen. In dit aquarium vind je de grootste aquariumtank ter wereld, met een inhoud van 24 miljoen liter water. Het Georgia Aquarium was met een totaal watervolume van 40 miljoen liter ooit ook recordhouder van het aquarium met het meeste water. Dit record hebben ze inmiddels moeten afgeven, maar het geeft wel aan hoeveel dieren (en water) je hier dus kunt zien! Het aquarium is ingedeeld in acht verschillende themagebieden en je kunt er ook presentaties over dolfijnen en zeeleeuwen bijwonen en films bekijken in het 4D-theater.

Inbegrepen: Zoo Atlanta

Kun je niet genoeg krijgen van attracties met dieren, dan kun je met de Atlanta CityPASS je hart ophalen. De pas geeft namelijk ook toegang tot Zoo Atlanta, een dierentuin waar meer dan duizend dieren gehuisvest zijn. Liefhebbers van apen moeten hier zeker naartoe, want de dierentuin heeft de grootste collectie gorilla’s en orang-oetans van Noord-Amerika. Ook is het een van de weinige dierentuinen waar je reuzenpanda’s kunt bekijken.

Inbegrepen: World of Coca-Cola

Een must-do als je Atlanta bezoekt, is World of Coca-Cola. Dit museum staat natuurlijk helemaal in het teken van de Coca-Cola-drankjes. Je ziet er allemaal oude reclames en andere aan het drankje gerelateerde spullen, en je ontdekt bíjna het recept (dat nog altijd top secret is). Aan het eind van het museum krijg je vervolgens nog de kans om allerlei andere dranken van het concern proeven, die over de hele wereld verkocht worden. Misschien ontdek je nog een nieuwe favoriet!

Keuze-optie: Fernbank Museum of Natural History

De eerste keuze-optie van deze voordeelpas voor Atlanta is het Fernbank Museum of Natural History. In dit museum beleef je de geschiedenis van onze planeet, met als bijzondere extra dat je zowel binnen als buiten rond kunt lopen. Bij het museum horen namelijk allemaal wandelpaden, openluchtexposities en buitenspeelplaatsen. Maar ook binnen kun je je hart ophalen bij de drie verdiepingen vol met dino’s, wetenschap en interessante geschiedkundige voorwerpen.

Keuze-optie: College Football Hall of Fame

Sportfanaat? Kies dan voor een bezoek aan de College Football Hall of Fame! Dit museum is volledig gewijd aan het eren van de spelers en coaches van het Amerikaanse college football, die uitzonderlijke prestaties hebben geleverd op het veld. Het museum bevat interactieve displays, trofeeën, foto’s en videomateriaal over de geschiedenis van de sport. Hier beleef je de verhalen van de grootste legendes van het college football!

Keuze-optie: National Center for Civil and Human Rights

Het National Center for Civil and Human Rights is een museum dat zich richt op de geschiedenis van burgerrechten in de Verenigde Staten en mensenrechten in de wereld. Het museum ligt in het centrum van de stad en huisvest interactieve tentoonstellingen, documentaires, kunstwerken en programma’s die aandacht besteden aan de bewegingen voor burger- en mensenrechten in de afgelopen eeuw. Waaronder de burgerrechtenbeweging en de strijd voor LGBTQ-rechten.

Hoe werkt de CityPASS voor Atlanta?

Wanneer je de pas online bestelt, ontvang je hem meteen per e-mail. Je hoeft niks in te wisselen of af te halen. De CityPASS is na het eerste gebruik negen dagen geldig. Geen haast dus!

Je mag met de pas vijf van de in totaal zes inbegrepen attracties bezoeken, namelijk de drie standaard opties, plus twee van de drie keuze-opties. Maar zelfs als je er minder dan vijf doet, is het meestal voordeliger om de pas te nemen dan om losse tickets te kopen.

Je hoeft niet vooraf al al je keuzes te maken, dat kan prima wanneer je in Atlanta bent. Het is wel belangrijk om in de gaten te houden of je moet reserveren bij de attracties van je keuze. Dit is meestal niet het geval, maar er zijn uitzonderingen.

Reserveren met de Atlanta CityPASS

Soms moet je een reservering maken voor een CityPASS-attractie. Dit kan verschillen per dag of seizoen, dus check altijd even van tevoren of dit nodig is voor de dingen die je met de pas wilt doen. Wanneer je hem online bestelt, ontvang je bij je bestelling een link naar de bijbehorende Travel Guide. Hierin vind je altijd de laatste informatie over reserveringen.

Is de Atlanta CityPASS voordelig?

Is de pas ook echt voordelig? Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag. Of het voor jou een interessante optie is, hangt af van wat je precies wilt gaan doen. Maar je haalt hem er al snel uit! De CityPASS voor Atlanta kost namelijk ongeveer 85 USD per persoon (voor volwassenen). En alleen al voor het Georgia Aquarium betaal je los zo’n 48 USD per persoon. De andere inbegrepen attracties zijn allemaal iets goedkoper, maar als je er naast het aquarium nog twee bezoekt, heb je de prijs van de pas er altijd uit. Wanneer je dus naar vier of zelfs vijf van de bezienswaardigheden gaat, is de pas een heel stuk voordeliger dan losse tickets!

Bestel je Atlanta CityPASS hier:

FAQ

Hoeveel kost de Atlanta CityPASS?

De Atlanta CityPASS kost zo’n 85 USD. Ongeveer evenveel als de losse entreetickets voor drie populaire bezienswaardigheden.

Hoe lang is de Atlanta CityPASS geldig?

De CityPASS voor Atlanta is negen dagen geldig vanaf het eerste gebruik.

Welke attracties zijn inbegrepen in de Atlanta CityPASS?

Met de pas kun je deze attracties bezoeken:
– World of Coca-Cola
– Georgia Aquarium
– Zoo Atlanta
– Fernbank Museum of Natural History (keuze-optie)
– College Football Hall of Fame (keuze-optie)
– National Center for Civil and Human Rights (keuze-optie)

Kan ik de Atlanta CityPASS online kopen of moet ik hem op locatie kopen?

Je bestelt de CityPASS makkelijk online, zodat je hem direct bij je bezoek aan Atlanta al hebt.