Kelly Park in Florida – natuurlijke lazy river bij Orlando

In Kelly Park in Florida vind je een natuurlijke lazy river. Deze waterstroom ligt op ongeveer 40 autominuten ten noordwesten van Orlando. Kelly Park behoort niet tot de toeristische highlights van Orlando en omgeving, maar dit verborgen natuurpark is ontzettend leuk om te bezoeken ter afwisseling van de pretparken!

Wat is Kelly Park – Rock Springs?

Kelly Park is een county park in Florida, met een natuurlijke waterbron met kristalhelder water. Het deel van het park waar dit water te vinden is, heet Rock Springs. Je ziet hier de visjes om je heen zwemmen! Het park is dus nog niet echt ontdekt door toeristen, maar des te meer door de inwoners van Florida zelf. Die komen hier massaal zwemmen en barbecuen (er staan vaste barbecues die je kunt gebruiken), dus rustig is het er niet.

Natuurlijke lazy river

Door het hoogteverschil in het park loopt er een continue stroom, waarop je je kunt laten meedrijven. Een van de hoofdactiviteiten in Kelly Park is dan ook ‘tuben’: op de stroom meevaren in een grote opblaasband. Handig om te weten is dat je deze tubes niet zelf mee hoeft te nemen, maar dat ze aan het begin van het park te huur zijn. Er is een houten boardwalk aangelegd om makkelijk bij het beginpunt van de stroom te komen. Als je hier overheen loopt kijk je al je ogen uit, de natuur is er prachtig. En als je op je band of luchtbedje dobbert, kun je zomaar een schildpad tegenkomen! Aan het begin van de stroom bevinden zich wat rotsen in het water en je hebt meteen al best vaart. Pas hier dus wel op voor botsingen.

Wat kun je doen in Kelly Park?

Kelly Park is een topbestemming om op een zonnige dag te genieten van het water. Er is veel gras waar je rustig met een handdoekje kunt gaan liggen en als je wat hamburgers in de koelbox gooit kun je er dus zelfs dineren met behulp van een van de aanwezige barbecues. Je kunt er uiteraard zwemmen en met een tube de ‘lazy river’ afdrijven, maar er is nog meer te doen! Het is door het heldere water de uitgelezen plek om te snorkelen, maar ook kajakken en kanoën behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast is er een speeltuin voor de kleine bezoekers.

Handige informatie

Kelly Park ligt in het plaatsje Apopka. Als je uit Orlando komt staat het niet heel duidelijk aangegeven op de borden. Maak dus gebruik van een navigatiesysteem en stel het in op 400 E Kelly Park Road, Apopka. Er wordt een paar dollar entree geheven, $ 3 voor 1-2 personen en $ 5 voor 3-8 personen. Parkeren is hierbij inbegrepen. Er is ook een plattegrond van Kelly Park beschikbaar.

Kelly Park in Florida - Zwemmen

Hoofdfoto by Jacksonville Beach Moms on Unsplash