Amerikareis: pakketreis of zelf boeken?

Amerikareis: pakketreis of zelf boeken? Die vraag zal menig Amerika-ganger zichzelf stellen. Na het nemen van de beslissing om naar Amerika te gaan volgt meteen een tweede: hoe gaan we dit organiseren? De snelste en makkelijkste manier is natuurlijk om een volledig georganiseerde reis bij een touroperator te boeken. Alles wordt voor je geregeld, van tickets tot hotels en een huurauto. Er kleven echter ook een paar flinke nadelen aan deze vorm van boeken.

Nadelen van een pakketreis

  • Touroperators werken over het algemeen samen met de grotere hotelketens. Dit heeft tot gevolg dat je niet altijd op de beste plaatsen overnacht. Vaak ben je verder verwijderd van de hotspots dan wanneer je zelf je hotels boekt en slaap je buiten de National Parks.
  • Daarnaast betaal je een standaardprijs voor het pakket en maak je dus meestal op geen enkele manier gebruik van aanbiedingen en kortingen. Per saldo zal je dan ook bijna altijd een stuk duurder uit zijn met een pakketreis dan wanneer je alles zelf boekt.
  • Ook wordt er vaak erg krap gepland, waardoor je in de praktijk minder tijd hebt voor alle bezienswaardigheden dan je zou willen. Dit is ontzettend zonde, want de meeste plekken verdienen meer dan een uurtje rondlopen!
  • En last but not least: je mist een hoop voorpret! Het uitzoeken van hotels, vergelijken van ticketprijzen, bepalen of je voldoende hebt aan een compact car of deze keer toch liever in een SUV rondtoert, het zijn allemaal dingen die je alvast laten genieten van de heerlijke reis die je in het vooruitzicht hebt.

Heb ik je enthousiast gemaakt en wil je zelf je reis samenstellen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Stuur me dan vrijblijvend een mailtje op magali@thestates.nl. Ik kan je helpen met het organiseren van je droomreis!