Vluchten Amerika boeken

Vluchten naar Amerika boeken kun je eenvoudig zelf doen. Als de route vaststaat en de gewenste aanvliegbestemming bekend is, wordt het tijd voor het zoeken naar die ene geweldige, uitzonderlijke, megacheape topdeal voor een fijne vlucht. (De meer ervaren reiziger kan deze volgorde natuurlijk ook laten varen en de route juist laten afhangen van de ticketdeals die voorbijkomen.) Maar waar ga je zoeken?

Skyscanner

Een fijne website om vluchten te zoeken is Skyscanner. Erg handig aan deze site is dat er niet perse heel specifiek gezocht hoeft te worden op bestemming en exacte data, maar dat de zoekmogelijkheden ruimer zijn. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op land van bestemming in plaats van een specifieke plaats en ook op reizen in een bepaalde maand, in plaats van een vastgelegde datum. Op deze manier kun je bijvoorbeeld de meest voordelige vlucht naar Amerika in de maand september vinden. Uiteraard is het ook mogelijk om meer specifiek te zoeken, bijvoorbeeld de goedkoopste vlucht naar Los Angeles op 15 oktober.

Cheaptickets

Als je de data en/of bestemming al weet, is een andere handige vergelijkingssite Cheaptickets. Hier worden de verschillende luchtvaartmaatschappijen naast elkaar gezet en is het ook mogelijk om enkele dagen voor en na de ingegeven data te zoeken.

Bij de meeste vergelijkingssites kun je de tickets direct boeken. Vaak is dit echter niet zo interessant, omdat er bemiddelingskosten gerekend worden. Je kunt de gevonden vluchten dan beter opzoeken op de website van de luchtvaartmaatschappij zelf en hier je boeking doen. Soms stunten de vergelijkingssites met prijzen die veel lager zijn dan bij de luchtvaartmaatschappij rechtstreeks. In dat geval: gewoon boeken!

Expedia

Een andere manier om een goedkopere vlucht te vinden is om deze te combineren met een huurauto en/of hotel. Veel reisorganisaties bieden Fly-Drive pakketten waarbij de combinatie van vlucht en auto goedkoper is dan wanneer je beide dingen los boekt. Dit kan een interessante mogelijkheid zijn! Via onder andere www.expedia.nl kun je een vlucht ook combineren met een auto en/of hotel, ook hiervoor geldt dat het de moeite waard is om dit te bekijken. Hier kun je wellicht je vluchten boeken met de eerste hotelovernachting erbij voor minder dan je elders betaalt voor de vlucht alleen.