Uitleg over de Orlando I-RIDE Trolley Hop-on Hop-off Pass

Orlando in Florida staat natuurlijk vooral bekend om alle pretparken die de stad rijk is. Maar dat is niet alles wat er in Orlando te doen is. De stad is echt entertainment paradise! Wel liggen veel bezienswaardigheden verspreid en ben je dus vaak even onderweg om ergens te komen. Om het wat makkelijker te maken om Orlando en alle highlights te verkennen, is de I-RIDE Trolley Hop-on Hop-off Pass in het leven geroepen.

De I-RIDE Trolley Service is een soort busdienst in Orlando speciaal voor toeristen. Deze bussen rijden langs een aantal van de meest populaire plekken in Orlando. Dat is super handig, want zo kun je de stad in je eigen tempo ontdekken. En het mooie is, met deze Hop-on Hop-off pas kun je zo vaak in- en uitstappen als je wilt!

Zo werkt de I-RIDE Trolley Hop-on Hop-off Pass

Met de I-RIDE Trolley Hop-on Hop-off pass kun je de hele dag in en uit de bussen stappen. Onbeperkt, dus er is geen limiet aan het aantal keren dat je op de bus kunt stappen. Dat betekent dat je op je gemak bij elke halte kunt gaan kijken. Als je alles hebt gezien, ga je gewoon weer terug naar de halte en neem je de eerstvolgende bus naar de volgende plek!

Er zijn passen voor één dag, maar er zijn ook meerdaagse passen, tot maximaal 14 dagen. Je kunt dus zelf kiezen hoe lang je gebruik wilt maken van de busdienst. En de bussen rijden elke dag, dus je kunt altijd wel ergens naartoe!

Powered by GetYourGuide

Hop-on Hop-off bus in Orlando: haltes en routes

De I-RIDE Trolleys rijden op twee verschillende routes door Orlando: de rode en de groene lijn.

Rode lijn

De rode lijn verbindt het noordelijke en zuidelijke uiteinde van de International Drive en volgt ook grotendeels deze bekende weg. De lijn neemt je mee langs belangrijke attracties zoals SeaWorld, en alle twee de Orlando Premium Outlets. Andere haltes langs de route zijn bij veel populaire hotels, restaurants en andere shopping centers, waardoor je gemakkelijk je dag kunt plannen. De rode lijn rijdt elke 20 minuten.

Groene lijn

De groene lijn loopt van Windhover Drive in de buurt van de Florida Turnpike tot Orlando Vineland Premium Outlets en volgt voor een groot deel Universal Boulevard. Ook deze lijn komt langs allerlei attracties en hotels. De groene lijn rijdt ongeveer elke 30 minuten.

Op de plattegrond (die je ook in de bus ontvangt) staan alle haltes duidelijk aangegeven. Je weet precies waar je kunt in- en uitstappen, en welke lijn je moet nemen om bij de plekken te komen die jij graag wilt zien.

De voordelen van Hop-on Hop-off in Orlando

Het grootste voordeel van de I-RIDE Trolley Hop-on Hop-off pass is dat de pas je veel geld kan besparen. Wanneer je met de auto gaat, is het parkeertarief bij de water- en pretparken namelijk vaak best hoog. Ook is het vaak druk op de wegen rondom de parken. Met de bus kun je de files omzeilen en ben je dus sneller op je bestemming.

Met de I-RIDE Trolley Hop-on Hop-off pass hoef je niet te zoeken naar een parkeerplaats of je zorgen te maken over hoe je van de ene plaats naar de andere gaat komen. Deze handige service brengt je zonder gedoe naar veel belangrijke plekken in de stad. Daarbij kun je dus zo vaak als je wilt in- en uitstappen, zodat je op je eigen tempo en helemaal volgens je eigen planning Orlando kunt verkennen!

De minpunten van de I-RIDE

De I-RIDE Trolley Hop-on Hop-off pass biedt veel voordelen, maar er zijn ook wel wat minpunten aan verbonden.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de trolley niet bij alle attracties in Orlando stopt. De gebieden van het Universal Resort en die van het Disney Resort liggen niet direct aan de routes van de I-RIDE. De dichtstbijzijnde halte bij Universal is halte G4 op de groene lijn of halte 5 op de rode lijn. Deze haltes liggen op ongeveer 1/4-1/2 mijl van de hoofdingang. Dit is wel te lopen, maar dus niet super dichtbij. Als je van plan bent om een van de Disneyparken te bezoeken, kun je helaas beter een andere vorm van vervoer regelen…

Daarnaast rijden de trolleys niet 24/7. De service begint om 8.00 uur ‘s ochtends en eindigt rond 22.30 uur. Als je een nachtbraker bent of juist vroeg op wilt staan om een attractie te bezoeken, kan dit een beperking zijn.

Een ander punt om rekening mee te houden, is dat de trolleys soms druk kunnen zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Hierdoor kan het voorkomen dat je moet wachten op de volgende trolley. Of zelfs een trolley moet overslaan, omdat ze vol zijn.

Het is dus belangrijk om deze nadelen in gedachten te houden bij het plannen van je reis naar Orlando en bij het bepalen of de I-RIDE Trolley Hop-on Hop-off pass de beste optie voor je is. Maar voor veel mensen is deze bus alsnog een hele handige vervoersoptie!

Powered by GetYourGuide