Junior Ranger Passport

Het Junior Ranger Passport is dé manier om kinderen de nationale parken van Amerika te laten ontdekken! In dit kleurrijke boekje dat bij veel National Parks te koop is, kunnen kinderen stempels verzamelen van de parken die ze bezocht hebben. Ook staan er leerzame informatie en opdrachtjes in over de parken. Een Amerikareis met kinderen is natuurlijk al één groot avontuur, maar met dit boekje erbij maak je van de bezoekjes aan de nationale parken echte interactieve gebeurtenissen. Ze zullen zich jaren later vast nog herinneren dat ze overal op zoek gingen naar stempels en misschien zelfs een speciaal exemplaar gescoord hebben!

Waar kan je het Junior Ranger Passport kopen?

Het paspoort is online te bestellen, in de webshop van de national parken. Er worden dan wel hoge verzendkosten gerekend. Het boekje is ook gewoon verkrijgbaar in bijna elke (book)shop in de parken zelf, vooral in de grote parken, dus ik raad je aan om bij je eerste parkbezoek in het winkeltje te kijken. Grote kans dat hij hier gewoon in de schappen ligt! Als je het koopt, draag je ook nog eens bij aan de ondersteuning van de educatieve programma’s in de parken van de National Park Service. Vergeet ook niet om een America The Beautiful National Parks Pass te kopen als je meerdere parken in Amerika op de planning hebt staan.

Wat kun je doen met een Junior Ranger Passport?

Het Junior Ranger Passport is erop gericht bezoekjes aan de nationale parken van Amerika leuker en leerzamer te maken voor kinderen. Het is het equivalent van het National Parks Passport voor volwassenen, waarin je stempels kunt verzamelen van de parken die je hebt bezocht. De kinderversie is echter een stuk kleurrijker en aangevuld met opdrachten, verhalen en stickers om nog meer uit je parkbezoeken te halen. Er staan invulopdrachtjes in, je kunt er tekeningetjes in maken en natuurlijk zoveel mogelijk stempels verzamelen!

Stempels

Er zijn twee soorten stempels te verzamelen: de reguliere stempels, die ook bedoeld zijn voor de National Parks Passports voor volwassenen, en speciale Junior Ranger stempels. Per park zijn er verschillende stempels beschikbaar, en soms zijn er zelfs ‘secret stamps’ die achter de counter liggen en alleen tevoorschijn komen als je ernaar vraagt. Dit zijn bijvoorbeeld oude stempels die eigenlijk niet meer in gebruik zijn of stempels van locaties in de buurt die gesloten zijn. Zo schijnt er een stamp te zijn van Dollywood, waar de NPS in het verleden gestationeerd was. Wil je voorafgaand aan je bezoek weten waar je precies een stempel kunt vinden? Kijk dan op deze uitgebreide lijst. In het passport verzamel je de stempels per regio. Alle stempels van bijvoorbeeld Pacific Northwest en Alaska komen bij elkaar, net als de stempels van de Southeast region, etc.

Junior Ranger Passport - Stamp Station
Junior Ranger Passport - Stempels

Voor wie is het Junior Ranger Passport?

Officieel is het paspoort bedoeld voor kinderen van alle leeftijden. Wij kochten hem zelf voor onze dreumes die op dat moment 1,5 was en die vond het best leuk om te stempelen, maar voor de rest was het boekje vooral leuk voor papa en mama. In de praktijk is het dan ook vooral interessant voor iets oudere kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Afhankelijk van hun interesses blijft het leuk tot zo’n 12 jaar. In die leeftijd zijn ze oud genoeg om daadwerkelijk met de opdrachten aan de slag te gaan en actief op zoek te gaan naar alle stempels.

Junior Ranger worden

Als je kind oud genoeg is om de opdrachten in het boekje te begrijpen en écht dedicated is, kan hij/zij zelfs officieel Junior Ranger worden. Om Junior Ranger te worden, moeten de opdrachten in het passport worden gedaan en het boekje getoond aan een ranger. Als je vervolgens de ‘Junior Ranger pledge’ aflegt, ontvang je een officiële Junior Ranger badge en een certificaat.

Junior Ranger Passport - Opdrachten
Junior Ranger Passport - Stempels close