USA Go Wild 2016

Gisteren bezocht ik USA Go Wild in de Broodfabriek in Rijswijk. Aangekondigd als “HET nieuwe ‘All American’ evenement waar bezoekers alles te weten komen over de Verenigde Staten” en “het grootste evenement voor en door Amerika”. De verwachtingen waren dus hooggespannen!

Ik hoopte op dit event me weer even in de USA te wanen en meteen wat extra info te vinden over verschillende staten, steden en reisroutes ter voorbereiding op een nieuwe (nog te plannen) reis. De omschrijving op de website van het evenement wekte de verwachting dat dit hier zeker te vinden zou zijn: “Een ultieme USA belevenis in smaak, geluid, gevoel en emotie waar bezoekers kennismaken met de Amerikaanse keuken, (shop)cultuur en uiteraard Amerikaanse muziek.”

USA Go Wild - Motor

Bij binnenkomst in de grote hal van de Broodfabriek voelde ik dan ook meteen een lichte teleurstelling… De ruimte was slechts gevuld met een aantal lange ‘gangen’, gecreëerd door grote foto’s. Links en rechts in deze gangen stonden kleine tafeltjes, waar vertegenwoordigers van de verschillende deelnemende organisaties informatie gaven over hun producten. Dat denk ik althans, want tijdens het langslopen zijn we niet één keer aangesproken door een van deze deelnemers, zelfs niet toen het verder bijna leeg was. Ze leken er dus niet zoveel zin in te hebben.

USA Go Wild 2016 - Discover America USA Go Wild 2016 - Jan Doets

Maar niet getreurd, bij binnenkomst hadden we een leuke quiz ontvangen van Go Amerika. Dertig foto’s waarvan de locatie geraden moest worden. We besloten deze dan ook maar meteen in te vullen. Dat was nog een pittig klusje, maar met wat hulp van verschillende medewerkers op de beurs denk ik dat we goed geslaagd zijn.

Om 14.30 uur vond er een presentatie plaats van Michiel Vos (ook georganiseerd door Go Amerika). Dit bleek de redding van het evenement, ik vond het het hoogtepunt van de dag. Hij vertelde onder andere over de huidige politieke situatie, zijn eigen ervaringen met de USA en Amerikanen in het algemeen. Erg interessant, en leuk verteld.

USA Go Wild 2016 - Michiel Vos USA Go Wild 2016 - Hal

Na de presentatie nog even rondgekeken bij de campers en motoren die ook stonden opgesteld, besloten om niks te eten (een bagel voor € 5,50 en donuts voor € 3,00, beurswaardige bedragen, maar in deze setting iets te prijzig naar mijn mening) en even geluisterd naar de aanwezige zanger. Die overigens leuk zong, maar niet echt goed tot zijn recht kwam.

USA Go Wild 2016 - Catering USA Go Wild 2016 - Zanger

Conclusie: deze beurs viel helaas een beetje tegen. Ik verwachtte een onderdompeling in USA-sfeer, maar het leek in de praktijk meer op een kale versie van het Vakantiebeurs USA-paviljoen. Dezelfde brochures, minder leuk aangekleed. Go Amerika heeft met de mooie quiz en presentatie van Michiel Vos de dag nog enigszins gered. De entreeprijs van € 12,50 tot slot was echt te hoog voor wat er geboden werd (tickets waren inclusief toegang tot de film ‘National Parks Adventure’ in het Omniversum, maar deze hadden wij als diehard USA-fans natuurlijk al gezien).

Hopelijk volgend jaar beter!

Comments

 1. Ciska

  Ach ja. ..Jan Doets-evenement….had ik eerder voor gewaarschuwd op fb.

 2. Mieke

  Jammer… ik had al zo’n voorgevoel. Ben blij dat ik niet vanuit de andere kant van het land ben gekomen!
  Dank voor de uitgebreide info.

  • Magali

   Graag gedaan :)

 3. Hans Tattersall

  Dank voor het compliment over de quiz en Michiel Vos.
  Wat betreft de aankleding van hal, denk ik dat de keuze voor fantastisch grote foto’s meer bijdraagt tot een USA sfeer dan traditionele standjes.
  Kwantitatief viel deze eerste editie tegen, kwalitatief niet.
  Mensen die geïnformeerd wilden worden over maatwerk reizen naar de VS kwamen aan hun trekken.
  De muzikant was Vasti Jackson , absolute wereldtop . En de combinatie met het Omniversum ( vooral als je daar nog niet geweest bent) is toegevoegde waarde.
  Het kan altijd beter, en volgend jaar zullen we langs een pad van voortschrijdend inzicht handelen.
  Hans Tattersall
  General Manager
  Goamerika Gomotorbiking

  • Magali

   Dat er veel energie was gestoken in de organisatie was te zien, het kwam alleen niet zo lekker uit de verf :) Volgend jaar beter!

Comments are closed.