Independence Day in Amerika – alles wat je moet weten over the 4th of July

Independence Day in Amerika is voor de Amerikanen de belangrijkste feestdag van het jaar. Op 4th of July vieren ze namelijk hun onafhankelijkheid van Groot-Brittannië. Als je op 4 juli als toerist in Amerika bent, is deze feestdag een geweldige kans om je helemaal onder te dompelen in de Amerikaanse cultuur en geschiedenis. Maar wat houdt deze dag precies in en hoe vieren Amerikanen dan 4th of July? Lees hier alles wat je moet weten over Independence Day in Amerika!

Wat is Independence Day?

Op 4th of July 1776 verklaarden de dertien Amerikaanse koloniën zich onafhankelijk van de Britse overheersing. Dit was het startpunt van de Amerikaanse Revolutie en dus de geboorte van de Verenigde Staten. Het is niet voor niks de populairste Amerikaanse feestdag! Deze historische gebeurtenis wordt elk jaar op 4 juli gevierd met vuurwerk, parades, barbecues en andere festiviteiten.

Hoe vieren Amerikanen Independence Day?

Amerikanen zijn goed in feestdagen. Net als bijvoorbeeld bij Kerstmis in Amerika, vieren ze Onafhankelijkheidsdag met allerlei tradities. Deels afhankelijk van de stad of regio waarin ze wonen, maar er zijn ook veel gemeenschappelijke dingen die de Amerikanen doen op 4 juli. Zo vindt er in veel grote steden, zoals Washington D.C., een parade plaats, waarbij historische personages en militaire bands marcheren. Je zou zo’n parade misschien ook in New York verwachten, maar daar is dit dan weer niet. Wel organiseert de stad ‘s avonds een grote vuurwerkshow.

Daarnaast zijn er tal van barbecues, festivals en concerten waarbij de Amerikaanse vlag en de kleuren rood, wit en blauw centraal staan. En wat echt niet mag ontbreken op 4th of July, zijn de vuurwerkshows die (meestal ‘s avonds) plaatsvinden, net als in NYC. Deze shows zijn vaak adembenemend en worden door duizenden mensen bezocht.

Wedstrijden op 4th of July

Amerika’s nationale hobby, honkbal, speelt ook een centrale rol op deze dag. Veel honkbalteams spelen in speciale Independence Day-uniformen, waarbij de kleuren van de Amerikaanse vlag centraal staan. Sommige wedstrijden worden zelfs voor aanvang van de vuurwerkshows georganiseerd, zodat fans hun favoriete sport kunnen combineren met andere festiviteiten. Het bijwonen van een honkbalwedstrijd op 4th of July is daarom een must-ervaring als je de Amerikaanse cultuur optimaal wil beleven.

Een andere populaire wedstrijd op Independence Day is Nathan’s Famous Hot Dog Eating Contest, die plaatsvindt in Coney Island, New York. Duizenden mensen kijken toe hoe de beste ‘professionele’ hotdog-eters ter wereld concurreren om de felbegeerde titel.

Wat zijn typische 4th of July gerechten?

4th of July en eten gaan hand in hand! Barbecues zijn een populaire manier om de dag te vieren en typisch Amerikaans eten is een belangrijk onderdeel van zo’n barbecuefeest. Hotdogs zijn misschien wel het meest bekende en iconische gerecht. Het is een van de meest gegeten etenswaren in Amerika, en dan voornamelijk op 4th of July. Hamburgers staan ook zeker op het menu bij een traditionele 4th of July-barbecue. Deze zijn er in allerlei maten en soorten, tegenwoordig zelfs vegetarisch, met uiteenlopende toppings.

Naast hotdogs en hamburgers zijn er andere traditionele gerechten voor de 4th of July. Zo is er bijvoorbeeld de corn on the cob, maïskolf op de barbecue. Dit gerecht is heerlijk met boter en zout. Coleslaw is een andere populaire side dish. Dat is een koolsalade die gemaakt wordt van witte kool, wortel, mayonaise en azijn. Het is fris en past perfect bij de warme zomerdagen.

Een Amerikaanse barbecue kan natuurlijk ook niet zonder macaroni and cheese. Het is een hartige klassieker waar mensen vanuit het hele land van genieten. Het gerecht bestaat uit macaroni, veel kaas, room en boter. Dit maakt de macaroni and cheese romig, met een lekkere kaassmaak. Het gerecht is zo populair dat het veel restaurants over de hele wereld het hebben opgenomen in hun menukaart.

Ten slotte zijn er de desserts. Apple pie, cherry pie en red velvet cake zijn op 4th of July populaire opties. Apple pie is een klassieke taart met appels, kaneel en een kruimel topping. Cherry pie is een taart met heerlijke, sappige kersen en een lichtzoete vulling. De red velvet cake heeft een fluweelachtige structuur met een dieprode kleur. Het wordt meestal op smaak gebracht met vanille en cacao en is bedekt met een dikke crème glazuur.

Zo vier je Fourth of July het beste als toerist

Als je Independence Day in Amerika wilt meemaken, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Je kunt bijvoorbeeld de grote steden bezoeken en meedoen aan de feestelijke activiteiten. Of je kunt jezelf onderdompelen in de lokale cultuur door een town parade te gaan bekijken of een barbecuefeest bij te wonen met de lokale bevolking.

Een andere populair manier om 4th of July te vieren is dus door naar een honkbalwedstrijd te gaan. Het is dan wel belangrijk om op tijd je kaartjes te reserveren, aangezien deze dag ook zeer populair is onder Amerikanen zelf.

En ben je toevallig in New York op Independence Day? Boek dan zeker een van de boottochten die je naar het vuurwerk brengen. Spectaculaire ervaring gegarandeerd!

4th of July versieringen

Op 4th of July is het een traditie voor veel Amerikanen om hun huizen te versieren in de kleuren van de Amerikaanse vlag: rood, wit en blauw. Woningen, porches en barns worden versierd met Amerikaanse vlaggen, slingers, ballonnen en vuurwerkdecoraties. Er is tenslotte geen betere manier om te laten zien dat je trots bent op je land dan door je huis op te fleuren! Heb je zelf een Independence Day-feestje gepland? Bestel dan zeker Amerikaanse vlaggetjes, bordjes en andere Stars & Stripes-versieringen!