Inpaklijst vakantie Amerika

Hoe ziet mijn inpaklijst voor mijn vakanties naar Amerika eruit? Dat ga ik je laten zien! Als je op het punt staat om naar Amerika te vertrekken, komt een checklist met alle belangrijke items die je mee moet nemen goed van pas. Je gaat niet survivallen, dus zó exotisch is een paklijst voor Amerika ook weer niet. Maar toch is het wel handig om net even wat andere dingen in je koffer te stoppen dan wanneer je met de caravan naar België gaat. Als je de inpaklijst hieronder erbij houdt, kom je niet voor verrassingen te staan tijdens je rondreis door Amerika!

Meenemen Amerika-reis

Wat moet je meenemen naar Amerika? In ieder geval je paspoort, creditcard en een geldige ESTA. Al het andere kun je in principe vergeten, want dat kun je altijd nog in Amerika kopen. Met die creditcard die je wel bij je hebt. Maar laten we er toch maar even van uitgaan dat je je koffers niet per ongeluk bij de voordeur laat staan en zo goed mogelijk voorbereid op pad wilt. Wat is dan specifiek handig om in te pakken voor de VS? Hieronder vind je een praktische inpaklijst! (Deze geldt voor een rondreis met de auto, waarbij je overnacht in hotels. Voor een camperrondreis heb je net weer andere bagage nodig.)

Paklijst roadtrip

 • Paspoorten: Deze moeten geldig zijn tijdens het gehele verblijf in de VS, niet langer.
 • Pinpas: Zorg ervoor dat je voor vertrek ‘werelddekking’ hebt aangezet.
 • Creditcard(s): Vergeet niet de pincode van je kaart nog even op te zoeken, deze wordt steeds vaker gevraagd bij het doen van een betaling.
 • TSA-slot voor je koffer: Een TSA-slot kan bij een controle van de bagage met een universele sleutel worden opengemaakt door de Amerikaanse douane. Als deze niet standaard op je koffer zit, is dit dus handig om aan te schaffen. Een alternatief zijn:
 • Tiewraps: een handige manier om je koffer mee af te sluiten als je geen TSA-slot hebt. Als je koffer is afgesloten met een niet-TSA-slot, wordt dit zonder pardon kapotgemaakt. Heb je je koffer echter dichtgemaakt met tiewraps, dan kunnen ze deze losknippen en (als ze zin hebben) er zelfs na de check weer nieuwe om doen.
 • National Parks Pass: Neem deze mee als je hem toevallig nog had van een vorige reis, of al in Nederland had aangeschaft.
 • Dollars: Niet per se nodig om hier al te halen, maar als je ze nog hebt is het natuurlijk wel handig om ze mee te nemen.
 • Wereldstekkers: Amerikaanse stopcontacten zijn anders dan die van ons, dus je hebt aangepaste stekkers nodig.
 • Stekkerdoos: Dit is in combinatie met een wereldstekker echt een lifesaver. Plug je stekkerdoos in in de wereldstekker en je kunt per stekker meerdere apparaten opladen!
 • Zwarte (hand)doek: Deze leggen wij altijd over de koffers in de achterbak, aangezien je tijdens een roadtrip onderweg vaak bagage achterin hebt liggen terwijl je bezienswaardigheden bezoekt. De meeste huurauto’s beschikken niet over een rolhoes, in verband met het risico op diefstal.
 • Klantenpassen: Als je al vaker in de VS bent geweest en een stapeltje Amerikaanse bonuskaarten hebt, is het natuurlijk super handig om deze weer mee te nemen!
 • Autolader: Tegenwoordig hebben veel huurauto’s USB-ingangen, maar het is altijd handig om voor de zekerheid een autolader mee te nemen.
 • Powerbank: In de categorie mobiele eenheid is ook een powerbank onmisbaar. Als je batterij dan nét leeg blijkt te zijn op het moment dat er een kudde bizons voorbijkomt, kun je snel inpluggen en dit toch nog vastleggen voor het thuisfront.
 • Kleding: Dat spreekt natuurlijk voor zich. Maar het handige is dat bijna elk hotel/motel wasmachines en drogers heeft, die razendsnel kleding wassen en drogen. Hierdoor kun je minder kleding mee te nemen voor je rondreis dan je misschien dacht.
 • Verder natuurlijk toiletspullen, wandelschoenen, zwemkleding, etc. etc.
 • En vergeet ook niet een stukje lege koffer mee te nemen, om te vullen met souvenirs from The States!

Meenemen met kinderen

Als je met kinderen reist, heb je aanvullend op de bovenstaande lijst nog wat andere zaken nodig voor je roadtrip. Zo heeft elk kind een eigen paspoort en ESTA nodig. Zelfs baby’s. En reis je met een baby, peuter en/of kleuter, dan raad ik aan om een Deryan slaaptentje aan te schaffen. Hiermee hebben ze overal hun eigen vertrouwde slaapplekje. Ik heb ook al mijn andere tips voor Amerika met kinderen voor je op een rij gezet!

Foto: Caroline Selfors on Unsplash